BACK TO
TOP
Γνώμες

Άνευ εκπλήξεων το USDA για το χρηματιστήριο βάμβακος

Η πολυαναμενόμενη αμερικανική έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάμβακος δεν έφερε ιδιαίτερες μεταβολές στο χρηματιστήριο. Από τη μία μεριά αυξήθηκε η παραγωγή των ΗΠΑ, αλλά παράλληλα αυξήθηκαν και οι εξαγωγές.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0

Στην παγκόσμια εικόνα σημειώθηκε αύξηση της παραγωγής, λόγω της αναθεώρησης στην αμερικανική ήπειρο, ενώ στην κατανάλωση δεν υπήρξαν συνολικά αλλαγές. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τάση παραμένει ανοδική για το βαμβάκι και λογικά η αγορά θα δοκιμάσει ξανά υψηλότερα επίπεδα με τη βοήθεια της ζήτησης στο φυσικό προϊόν.  

Η ελληνική αγορά

Όσοι πελάτες μας χρειάζονται άμεσα βαμβάκια αναγκαστικά ακολουθούν τις τιμές του ελληνικού προϊόντος, αν και χαρακτηρίζονται υψηλές. Με τη βοήθεια των ισχυρών χρηματιστηριακών τιμών τα επίπεδα που πιάνει το ελληνικό βαμβάκι για τις λευκές ποιότητες φτάνουν μέχρι και τα 85 σεντς ανά λίμπρα.

Κύριοι αγοραστές είναι Αιγύπτιοι κλώστες και εμπορικοί οίκοι, ενώ η τουρκική αγορά είναι προς το παρόν ήσυχη. Σχετικά με τη νέα σοδειά, οι Έλληνες παραγωγοί φαίνεται πως θα ακολουθήσουν τη διεθνή τάση της αύξησης των εκτάσεων, καθώς οι τιμές δείχνουν για την ώρα πολλά υποσχόμενες.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία