BACK TO
TOP
Γνώμες

∆ηλώνουν «παρών» τα κλωστήρια

Στην αρχή της εβδοµάδας η αγορά ήταν υποτονική και παρουσίαζε διορθωτικές τάσεις. Στις επόµενες συνεδριάσεις, η πτώση του δολαρίου σε συνδυασµό µε την ισχυρή ζήτηση στο φυσικό προϊόν ανέκαµψαν την αγορά και επέστρεψαν τις τιµές κοντά στα πρόσφατα υψηλά.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

4
0
Οι πωλήσεις και οι εξαγωγές αµερικανικής σοδειάς συνεχίζουν την επιτυχηµένη τους πορεία, ενώ παράλληλα και στις υπόλοιπες σοδειές η ζήτησης έχει αυξηθεί. Σύντοµα θα έχουµε και τα πρώτα επίσηµα στοιχεία για τις νέες εκτάσεις στις ΗΠΑ. Οι τελευταίες εκτιµήσεις υπολογίζουν περίπου 15% αύξηση των βαµβακο-στρεµµάτων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΚατόπιν της ανεπιτυχούς χρηµατιστηριακής διόρθωσης, οι παραδοσιακοί µας αγοραστές επανήλθαν δυναµικά στην ελληνική αγορά πληρώνοντας υψηλές τιµές για τα φετινά λιγοστά αποθέµατα. Προφανώς και πρόκειται για κάλυψη αναγκών για το επόµενο τρίµηνο, γι’ αυτό και πείστηκαν να πληρώσουν τις προσφορές µας, τις οποίες µέχρι πρότινος χαρακτήριζαν ως εκτός αγοράς. Αναφορικά µε τη νέα σοδειά, οι προπωλήσεις υπολογίζονται στους 5.000 τόνους και η βάση για τα ανοιχτά συµβόλαια κυµαίνεται µεταξύ 4-5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘17.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία