BACK TO
TOP
Γνώμες

Επιμένουν οι αγοραστές παρά την αύξηση εκτάσεων με βαμβάκι στις ΗΠΑ

Η σπορά στις ΗΠΑ εξελίσσεται οµαλά, αλλά µε αργούς ρυθµούς εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων. Οι νέες εκτάσεις θα είναι σηµαντικά αυξηµένες, εντούτοις µένει να δούµε αν ο καιρός θα επιτρέψει την οµαλή διεξαγωγή της σποράς.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0

Η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε την προηγούµενη εβδοµάδα στο χρηµατιστήριο δείχνει να συνεχίζεται και την τρέχουσα εβδοµάδα, µε τις τιµές Μαΐου να έχουν κερδίσει σχεδόν 5 σεντς ανά λίµπρα. Σε αυτή την πορεία βοήθησαν οι δυνατές αµερικανικές πωλήσεις, αλλά και η πτώση του δολαρίου.

Η ελληνική αγορά

Το ενδιαφέρον πλέον έχει στραφεί προς τη νέα σοδειά, καθώς τα φετινά αποθέµατα είναι σχεδόν όλα πουληµένα. Οι εµπορικοί οίκοι κατόπιν της διακοπής για τον εορτασµό του Πάσχα, έχουν επιστρέψει στην αγορά, αλλά η πλειονότητα αδυνατεί να ακολουθήσει τις προσφορές των εκκοκκιστών.

Οι πωλητές έχοντας δεσµεύσει ένα πρώτο κοµµάτι της νέας παραγωγής, προσφέρουν γύρω στα 5,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ’17, ενώ οι αγοραστές είναι έτοιµοι να πληρώσουν 4,5 µε 5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές του ∆εκεµβρίου ‘ 17.

Γιάννης Παπαδογιάννης



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία