BACK TO
TOP
Γνώμες

Νέο υψηλό στις τιµές Ιουλίου για τη φετινή σοδειά βάµβακoς

Οι τιμές συμβολαίων Ιουλίου ‘17, οι οποίες αντιστοιχούν στη φετινή σοδειά, σημείωσαν ανοδικό ράλι καταγράφοντας νέα υψηλά. Την ίδια ώρα οι τιμές συμβολαίων Δεκεμβρίου ‘17, που αντικατοπτρίζουν τη νέα σοδειά, ακολούθησαν πιο υποτονικά την άνοδο.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

1
0
Ο βασικός λόγος του διαχωρισμού μεταξύ των δύο μηνών είναι ότι στην παρούσα σοδειά οι εξαγωγές και η ζήτηση αμερικανικού προϊόντος είναι δυναμικές, ενώ παράλληλα μειώνονται τα φετινά αποθέματα της Κίνας. Για τη νέα σεζόν όμως έχει σημειωθεί αύξηση των εκτάσεων στις ΗΠΑ, η οποία λογικά θα καταλήξει σε μεγαλύτερη παραγωγή και προσφορά ίνας.  

Ελληνική ΑγοράΤο χρηματιστηριακό ράλι που καταγράφεται δυστυχώς δεν μπορούμε να το επωφεληθούμε στη χώρα μας, καθώς τα ελληνικά βαμβάκια έχουν σχεδόν όλα πουληθεί. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας για τους επόμενους μήνες και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι η άνοδος θα περάσει και στη νέα σοδειά σύντομα. Από την άλλη μεριά είναι δυσάρεστη για τους εκκοκκιστές που δεν έχουν «ευρωποιήσει», δεδομένου ότι το δολάριο μειώνεται έναντι του ευρώ. Στη νέα σοδειά βάμβακος, κατόπιν του πρώτου κύματος πωλήσεων, η αγορά παραμένει στάσιμη, καθώς οι πωλητές προτιμούν να περιμένουν για την εξέλιξη της σοδειάς.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία