BACK TO
TOP
Γνώμες

Σε πιο νορμάλ επίπεδα επιστρέφει το βαμβάκι

Το βαμβάκι κατόπιν του απότομου ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, όπου οι τιμές συμβολαίων Ιουλίου ’17 ξεπέρασαν ακόμη και τα 85 σεντς ανά λίμπρα, επιστρέφει σε πιο κανονικές τιμές.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0
Οι αναλυτές δεν φοβούνται κάποιο σενάριο πτώσης απλά ήταν λογικό μετά την άνοδο-ρεκόρ να δούμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Φυσικά την προηγούμενη εβδομάδα η ζήτηση είχε μειωθεί καθώς οι τιμές ήταν στα ύψη, αλλά πλέον οι κλωστές εμφανίζονται ξανά για αγορές. Επίσης, η αγορά πιέστηκε και από την βελτίωση της πορείας για την αμερικανική καλλιέργεια, όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA)

Ελληνική Αγορά Στην ελληνική αγορά φυσικά όλοι ασχολούνται με τη νέα σοδειά για την οποία ήδη από τις 23 Μαΐου υπάρχει επιλεκτική ζήτηση από τους αγοραστές. Οι εκκοκκιστές όμως επιμένουν σε υψηλές τιμές 5,5-6 σεντς πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου και ως αποτέλεσμα δεν γίνονται δουλειές. Το δολάριο έναντι του ευρώ βρίσκεται στο 1,12 και φυσικά αυτό δεν καθιστά ανταγωνιστική τη σοδειά μας.


Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία