BACK TO
TOP
Γνώμες

Δοκιμάζει τα χαμηλά του το βαμβάκι

Οι τιμές συμβολαίων Ιουλίου διολισθαίνουν από την αρχή του μήνα όσο πλησιάζουμε προς τη λήξη τους (26/06). Παράλληλα και οι τιμές Δεκεμβρίου ‘17, οι οποίες αντανακλούν τις τιμές της νέας σοδειάς, έχουν πτωτική πορεία μετά το ράλι στα μέσα Μαΐου όταν είχαν πιάσει τα 75 σεντς ανά λίμπρα. Η αγορά επηρεάζεται κυρίως από την καλύτερη πορεία της νέας καλλιέργειας στις περισσότερες σημαντικές χώρες παραγωγής.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0
Αν εξαιρεθεί το Τέξας, στις υπόλοιπες πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά και σε χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν, η Κίνα, η σοδειά δείχνει ποσοτικά υποσχόμενη. Παραδοσιακά αυτή την εποχή οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το χρηματιστήριο, αρκετές φορές με υπερβολικές αντιδράσεις.
 
 
Ελληνική αγοράΣτασιμότητα επικρατεί στις προπωλήσεις βάμβακος, καθώς το χρηματιστήριο βρίσκεται στα χαμηλά του και τα ανοιχτά συμβόλαια δεν δίνουν σήμερα ιδιαίτερα καλές τιμές. Παράλληλα και οι εκκοκκιστές προτιμούν να περιμένουν τη σοδειά να εξελιχθεί, πριν δεσμεύσουν κι άλλες ποσότητες. Οι τελευταίες τιμές πωλήσεων νέας σοδειάς στην Τουρκία ήταν χαμηλότερες των αρχικών προσδοκιών. Είχε καλλιεργηθεί στην αγορά μας το σενάριο ότι οι Τούρκοι κλώστες θα ενίσχυαν το basis (τιμή βάσης ανοιχτών συμβολαίων) για τη νέα μας σοδειά, σε σύγκριση με τις τιμές πώλησης στην Άπω Ανατολή. Για την ώρα οι προσδοκίες αυτές δεν επαληθεύονται. 


Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία