BACK TO
TOP
Γνώμες

Η αγορά προεξοφλεί αυξημένες παραγωγές στο βαμβάκι

Οι τιμές συμβολαίων Δεκεμβρίου εξακολουθούν να βρίσκονται στα χαμηλά τους επίπεδα, καθώς οι καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ είναι ευνοϊκές για τη νέα παραγωγή. Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, η αγορά τώρα προεξοφλεί την επερχόμενη αυξημένη αμερικανική σοδειά, η οποία θα είναι διαθέσιμη κατά κύριο λόγο στις αρχές του νέου έτους.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0
Παράλληλα, έρχονται κάποια πρώτα μηνύματα από τη Βραζιλία περί αυξημένης παραγωγής, η οποία μπορεί να φτάσει εύκολα τους 1,5 εκατ. τόνους. Γενικότερα, οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες επηρεάζουν αρνητικά το χρηματιστήριο.
 
Ελληνική αγοράΤο ότι πιέζεται αυτή την εποχή το βαμβάκι δεν είναι απαραίτητα κακό, λένε οι αναλυτές, καθώς ενισχύεται η αποκαλούμενη βάση για τα ανοιχτά συμβόλαια προπωλήσεων. Πλέον οι όποιες προσφορές κυκλοφορούν κυμαίνονται από τα 6 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου ‘17 και υψηλοτέρα. Γενικότερα, η τάση για τη βάση είναι αυξητική όσο το χρηματιστήριο δοκιμάζει τα χαμηλά του επίπεδα κι αυτό τονίζει τη ζήτηση που υπάρχει στη φυσική αγορά. Οι κλώστες βολεύονται με τα τωρινά επίπεδα τιμών και γι’ αυτό αγοράζουν ποσότητες από τους εμπορικούς οίκους.


Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία