BACK TO
TOP
Γνώμες

Προεξοφληµένες από την αγορά οι αλλαγές του USDA

Η πρόσφατη αµερικανική έκθεση προσφοράς/ζήτησης βάµβακος ανακοίνωσε αναµενόµενες αλλαγές στη φετινή αλλά και στη νέα σοδειά, που δεν επηρέασαν ιδιαίτερα τις χρηµατιστηριακές τιµές. Στη νέα σοδειά των ΗΠΑ µειώθηκε η παραγωγή κατά 45.000 τόνους και κατά συνέπεια τα τελικά αποθέµατα.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

1
0
Όµως στην παγκόσµια εικόνα αυξήθηκε η εκτιµώµενη συνολική προσφορά βάµβακος, λόγω αύξησης στη σοδειά του 2016-2017 της Ινδίας και στις νέες παραγωγές Τουρκίας και Ινδίας. Οι αναλυτές θεωρούν αυτά τα νέα προεξοφληµένα από την αγορά και αναµένουν την ανοδική αντίδραση του χρηµατιστηρίου, λόγω ζήτησης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΟι πρόσφατες πωλήσεις νέας σοδειάς της χώρας µας στην τουρκική αγορά τονίζουν τη ζήτηση που θα υπάρχει για το προϊόν µας, αλλά χαµηλώνουν τον πήχη για τις τιµές του ελληνικού βαµβακιού. Τα επίπεδα που κλείστηκαν οι δουλειές αντιστοιχούν σε περίπου 4 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘17. Σε αυτές τις τιµές οι Τούρκοι κλώστες αισθάνονται βολικά να αγοράσουν, καλύπτοντας τις µελλοντικές τους ανάγκες σε ίνα. Για την καλλιέργεια ακούστηκαν ήδη κάποια προβλήµατα σχετικά µε πράσινο σκουλήκι στη Θεσσαλία, για τα οποία οι παραγωγοί ελπίζουν να αντιµετωπιστεί το ζήτηµα χωρίς σηµαντικές απώλειες στην παραγωγή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία