BACK TO
TOP
Γνώμες

Σηµάδια χρηµατιστηριακής αντίδρασης στο βαµβάκι

Η αγορά δείχνει να αντιδρά από τα χαµηλά της, υποστηριζόµενη από τη ζήτηση στη φυσική αγορά αλλά και την αποδυνάµωση του δολαρίου. Εδώ και εβδοµάδες οι αναλυτές θεωρούσαν πως οι τιµές βρίσκονται πιεσµένες και πως η ανάκαµψη θα ερχόταν µεσοπρόθεσµα.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

3
0
Κάποια πρώτα σηµάδια φάνηκαν αυτή την εβδοµάδα µε τις τιµές ∆εκεµβρίου να σπάνε τα 68 σεντς ανά λίµπρα. Οι κερδοσκόποι δείχνουν να θέλουν να τοποθετηθούν στην άνοδο, επηρεαζόµενοι από την ξηρασία που επικρατεί στις ΗΠΑ και τις επιπλοκές που µπορεί να φέρει στη σοδειά.

Ελληνική αγοράΗ πτώση του δολαρίου δίνει µια δυναµική στη χρηµατιστηριακή αγορά κι αυτό φυσικά είναι κάτι που το επιθυµούµε. Εντούτοις, επιβαρύνει τις τιµές που λαµβάνουµε σε ευρώ για το εκκοκκισµένο και επακόλουθα για το σύσπορο. Για παράδειγµα πέρυσι προς τα µέσα Ιουλίου τα συµβόλαια του ∆εκεµβρίου ‘16 κυµαίνονταν µεταξύ 66-67 σεντς ανά λίµπρα, ενώ η βάση για το αντίστοιχο ελληνικό προϊόν ήταν στα 4,5 σεντς, δηλαδή χαµηλότερα από τα σηµερινά επίπεδα, αλλά η ισοτιµία δολαρίου ήταν 1,10 δίνοντας καλύτερη τιµή σε ευρώ, όταν σήµερα βρίσκεται πάνω από το 1,15.


Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία