BACK TO
TOP
Γνώμες

Βουβό ποτάμι, κάπου θα βγάλει

Το καραβάνι προχωράει, μόνο που μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και δη της αγροτικής, μένει πίσω. Στα καμποχώρια αυτό το καλοκαίρι έχει μια παράξενη ησυχία. Αντίθετα με τα όσα λέγονται στις δημόσιες τοποθετήσεις των πολιτικά κρατούντων, στις τάξεις των αγροτών, παλιοί, νέοι και νεοεισερχόμενοι, χάνουν συνεχώς έδαφος και βλέπουν να απομακρύνονται από τα όνειρά τους.

Η χώρα στον βάλτο

0
0
Τα λίγα καλά παραδείγματα μεμονωμένων αγροτικών εκμεταλλεύσεων ή και κάποιων από τους εναπομείναντες συνεταιρισμούς δεν αρκούν για να βελτιώσουν τη συνολική εικόνα. Ενδιαφέρουσες οι επισκέψεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ή και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ακόμη, σε κάποιες σύγχρονες φάρμες, ωστόσο, η πλειοψηφία των επαγγελματιών του αγροτικού χώρου βιώνει με δραματικό τρόπο τις όποιες αποσπασματικές απόπειρες για την ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας.

Η λειτουργία της αγοράς στα κύρια αγροτικά προϊόντα μεγάλης εμβέλειας παραμένει ρηχή και άδικη για τους παραγωγούς, οι κοινοτικές ενισχύσεις περιορίζονται, κατανέμονται ανισόρροπα και φθάνουν στους δικαιούχους μειωμένες και με μεγάλη καθυστέρηση, τα αναπτυξιακά προγράμματα καρκινοβατούν και δεν διευκολύνουν την αποφασιστικότητα για επενδύσεις, τα ακραία καιρικά φαινόμενα πληθαίνουν χωρίς οργανωμένο σύστημα για αποζημιώσεων, το επίπεδο ζωής στα χωριά υποχωρεί, οι άνθρωποι κλείνονται στα σπίτια τους

Το γεγονός ότι δεν υφίστανται αυτό τον καιρό ενδιαφέρουσες και ξεκάθαρες εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις δεν σημαίνει τίποτα.

Το ότι οι πολιτικές συζητήσεις στα καφενεία έχουν κι αυτές λιγοστέψει και δεν συνοδεύονται από έντονο κομματισμό και πολιτικά πάθη, ούτε αυτό λέει κάτι. Το ποτάμι παραμένει βουβό, όμως αυτό κάπου θα βγάλει.  
          

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία