BACK TO
TOP
Γνώμες

Ο τυφώνας στο Τέξας έφερε µίνι ράλι

Αβεβαιότητα επικρατεί όσον αφορά το µέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο τυφώνας ‘Harvey’ στις καλλιέργειες του Τέξας. Φυσικά κάποια µαζεµένα βαµβάκια έχουν πάρει σηµαντική ποσότητα νερού και αντιστοίχως χωράφια έχουν υποστεί ζηµιές.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Εντούτοις, για την ώρα, το µέγεθος της καταστροφής ποσοτικά θεωρείται διαχωρίσιµο, καθώς η σοδειά των ΗΠΑ φέτος ήταν εξαρχής πολλά υποσχόµενη. Ποιοτικά θα υπάρξει υποβάθµιση κατόπιν της υψηλής υγρασίας και αυτό ενδεχοµένως να αυξήσει το πριµ για τις καλές ποιότητες σε όλες τις σοδειές.   

Ελληνική αγορά∆εν σηµειώνονται νέες πωλήσεις για την σοδειά µας καθώς οι προσφορές µας είναι στην ίδια βάση πάνω από τον ∆εκ 17 (+7 σεντς/λίµπρα) ενώ οι τιµές ∆εκ 17 πλησιάζουν τα 71 σεντς. Ως αποτέλεσµα τελική τιµή που προκύπτει (78 σεντς) είναι εκτός αγοράς τόσο για τους εµπόρους όσο και για τ’ απευθείας κανάλια. Όσοι εκκοκκιστές έχουν στα χέρια τους πωλήσεις σε ανοιχτές τιµές αρχίζουν και σκέφτονται το ενδεχόµενο να ‘φιξάρουν’ την τιµή επωφελούµενοι την χρηµατιστηριακή άνοδο. Ενθαρρυντική είναι η έστω µικρή ανάκαµψη του δολαρίου από τα πρόσφατα χαµηλά του 1.20 έναντι του ευρώ.


Γιάννης Παπαδογιάννη
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία