BACK TO
TOP
Γνώμες

H Χούντα* στο λαό

Όσοι περίµεναν να µάθουν από την τηλεόραση και τα άλλα µέσα ενηµέρωσης τι είπε ο πρωθυπουργός στη Λάρισα, έχασαν!

Η χώρα στον βάλτο

1
0
Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε οι υπουργοί που ανέβηκαν στο βήµα του Συνεδρίου στο Imperial είχαν να πουν πολλά πράγµατα. Κι αυτό γιατί η όλη «ιδέα» αυτού του κύκλου συναντήσεων (Περιφερειακά Συνέδρια) δουλεύει αλλιώς.
Είναι στην ουσία ένας τρόπος να δοθεί «βήµα» στους ανθρώπους της περιφέρειας. Να τους δοθεί δηλαδή η ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, είτε από έδρας, µε τη συµµετοχή τους σε κάποιο πάνελ, είτε στο... κατ’ ιδίαν, σε µια σειρά σύντοµων κατά βάση συναντήσεων, προγραµµατισµένων ή και της στιγµής (η πόρτα είναι ανοιχτή), µε τους υπουργούς ή ακόµα και µε τον ίδιο τον πρωθυπουργό

Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο γίνεται, είναι µια προσπάθεια, «ζωντανού διαλόγου» του λαού... µε την εξουσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «διάλογος» αυτός γίνεται χωρίς αποκλεισµούς, δηλαδή χωρίς να προσέρχονται σ’ αυτόν µόνο... οι δικοί µας. Θα µπορούσε να πει κανείς ότι προτιµώνται οι τοπικοί «µικροπαράγοντες», που δεν διακρίνονται γα τα φιλοκυβερνητικά τους αισθήµατα, αρκεί να είναι ήπιοι, συγκαταβατικοί και προπαντός να εκτιµούν τη δυνατότητα που τους παρέχεται για απευθείας συνοµιλία µε τις... αρχές

Σηµειωτέον ότι πέραν της «ψυχολογικής» σηµασίας που αποδίδεται σ’ αυτό τον κύκλο επαφών, καθώς οι συνοµιλητές της εξουσίας µπορούν να λένε κατόπιν στα καφενεία «είδαµε τον υπουργό», σε αρκετές περιπτώσεις παρέχεται και η δυνατότητα επίλυσης µικροθεµάτων, έτσι ώστε οι συνοµιλούντες να µη µένουν µε την εντύπωση ότι επιστρέφουν... στο σπίτι τους µε άδεια χέρια.

Οι στόχοι αυτής της συνεύρεσης είναι προφανείς, το που θα βγάλει αυτό θα το δείξει ο καιρός. Όπως και να ‘χει πάντως, δεν είναι και ο πιο σύντοµος δρόµος προς την ανάπτυξη.  
* Η λέξη Χούντα «Junta» έχει ισπανική προέλευση και σηµαίνει σύνδεσµος ή γενικότερα επιτροπή διοίκησης.  

Γιάννης Πανάγος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία