BACK TO
TOP
Γνώμες

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη για τα φιξαρίσµατα

Όλη η αγορά βρίσκεται εν αναµονή της νέας έκθεσης παγκόσµιας προσφοράς και ζήτησης βάµβακος, που θα ανακοινωθεί από το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας USDA.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0
Οι αναλυτές περιµένουν µείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ, γεγονός το οποίο θα µπορούσε να ανεβάσει ελαφρά τις χρηµατιστηριακές τιµές. Εφόσον δεν προκύψει κάποια αρνητική έκπληξη στην έκθεση, οι τιµές µπορεί σύντοµα να δοκιµάσουν και να σπάσουν το πάνω όριο τους, δηλαδή τα 70 σεντς ανά λίµπρα. Φυσικά κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει φιξαρίσµατα ανοιχτών συµβολαίων πώλησης ίνας.  
Ελληνική αγοράΠωλήσεις νέων συµβολαίων σηµειώθηκαν σε ανοιχτές τιµές κυρίως βάσει χρηµατιστηριακών τιµών Μαΐου και Ιουλίου ‘18. Τα επίπεδα που πιάστηκαν για τα λευκά βαµβάκια κυµάνθηκαν στα 6,5-7,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τον αντίστοιχο µήνα ανάλογα προδιαγραφών, φορτώσεων και πληρωµών. Οι πωλήσεις υπολογίζονται περίπου στους 120.000 τόνους, ενώ η παραγωγή ενδέχεται να φτάσει και τους 270.000 τόνους. Πλέον οι εκκοκκιστές προσδοκούν ένα ανοδικό ξέσπασµα της αγοράς, ώστε να κλείσουν τιµές σε αρκετά από τα ανοιχτά τους συµβόλαια.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία