BACK TO
TOP
Γνώμες

«Νόθα» φέτα με δικαιώματα

Για να µην λέµε πολλά, οι άνθρωποι της αγροτικής παραγωγής θα ήταν κάτι παραπάνω από ευχαριστηµένοι αν η σηµερινή κυβέρνηση µε τον αέρα της «πρώτης φοράς» που την διακατείχε έλυνε δύο θέµατα.

Η χώρα στον βάλτο

0
1
Πρώτον, το θέµα των δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης. ∆εύτερον, το θέµα της διάθεσης ως εγχώριων, εισαγόµενων αγροτικών προϊόντων

Την ανάγκη να αµβλυνθούν οι ανισότητες στις άµεσες ενισχύσεις προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου (άρθρο στην Εφηµερίδα των Συντακτών 20/11/2017), σύµφωνα µε τα οποία, «η κατανοµή των δικαιωµάτων επέφερε σχεδόν παρανοϊκά αποτελέσµατα, όπως στους βοσκοτόπους στην ίδια περιφέρεια, στο ίδιο προϊόν, να είναι η ελάχιστη µοναδιαία αξία 3 ευρώ/στρ., η µέγιστη 1.300 ευρώ/στρ. και η θεωρητική 25 ευρώ /στρ. ή στις δενδρώδεις και στους αµπελώνες, όπου η ελάχιστη µοναδιαία αξία να είναι 4,42 ευρώ/στρ., η µέγιστη 1.459,15 ευρώ/στρ. και η θεωρητική 50 ευρώ/στρέµµα»

Το ίδιο ή και ακόµα πιο σηµαντική είναι η αποκατάσταση της «ισονοµίας» στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, µε αιχµή βέβαια, την «περιφρόνηση» της εγχώριας παραγωγής και την υποκατάσταση των αντίστοιχων προϊόντων µε εισαγόµενα, τα οποία ωστόσο, σε πλείστες περιπτώσεις διατίθενται ως ελληνικά.

Η διαδικασία αυτή εισέρχεται στο πεδίο της κατάφορης παρανοµίας και συνάµα αδικίας, όταν πρόκειται για εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος το οποίο αξιοποιείται για την παρασκευή Φέτας, δηλαδή Προϊόντος Ονοµασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), δραστηριότητα η οποία, όχι µόνο αλλοιώνει το πνεύµα του ανταγωνισµού αλλά υπονοµεύει συστηµατικά το όνοµα και τη φήµη της πραγµατικής Φέτας.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-11-2017 15:36Παπαδόπουλος Γιώργος

Τι διολίσθηση είναι αυτή στα προπαγανδιστικά της Κυβέρνησης. Για το παραμύθι των δικαιωμάτων τα λέει το άρθρο του Κουκουλόπουλου. Αλλά και γενικά βλέπω μια προσέγγιση με τους κυβερνητικούς τον τελευταίο καιρό. Δεν τους αξίζει. Μη θυσιάζετε την ανεξαρτησία σας.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία