BACK TO
TOP
Γνώμες

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

Για δεύτερη φορά η αγορά προσπάθησε να πιάσει τα 85 σεντς ανά λίµπρα όµως δεν τα κατάφερε. Ο λόγος είναι οι ρευστοποιήσεις κερδοσκοπικών κεφαλαίων που έγιναν προς αποκόµιση κερδών.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

0
0

Την ίδια ώρα, θετικό θεωρούν οι αναλυτές το γεγονός ότι η παγκόσµια ζήτηση είναι ακόµα δραστήρια και αφορά κυρίως τα αµερικανικά βαµβάκια, τα οποία βέβαια προσφέρονται σε ειδικές τιµές ανάλογα µε την ποιότητα. Παράλληλα, η αποδυνάµωση του δολαρίου στηρίζει τις χρηµατιστηριακές τιµές των εµπορευµάτων.

Η ελληνική αγορά

Προσπαθούµε να κρατήσουµε τις τιµές του ελληνικού προϊόντος ψηλά, αλλά οι αγοραστές τουλάχιστον σε αυτή τη φάση είναι ελάχιστοι και αφορούν κυρίως τους κλώστες που έχουν ανάγκη άµεσα για βαµβάκι ή και όσους εµπορικούς οίκους πρέπει να καλύψουν ανοιχτές θέσεις.

Εφόσον κάνει ένα µικρό γύρισµα η αγορά, τότε το ελληνικό βαµβάκι θα µπορέσει να πιάσει ξανά τη βάση που επιθυµούν εκκοκκιστές και έµποροι (+8 σεντς πάνω από το χρηµατιστήριο). Παράλληλα, να σηµειωθεί ότι και η πτώση του δολαρίου αποτελεί σηµαντικότατο µειονέκτηµα για τις τιµές που λαµβάνει το εγχώριο προϊόν σε ευρώ.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία