BACK TO
TOP
Γνώμες

Πίεση στις τιμές της νέας σοδειάς για το βαμβάκι

Η αγορά έκανε μια αναμενόμενη διόρθωση προς τα 83 σεντς ανά λίμπρα και αντέδρασε ανοδικά πλησιάζοντας τα 85 σεντς. Πολλά θα εξαρτηθούν από την ξηρασία στο Τέξας και την πορεία των αμερικανικών πωλήσεων.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

2
0

Γενικότερα, η τάση παραμένει ανοδική, και με την προϋπόθεση ότι θα βρει στήριξη στα 84-85 σεντς, οι αναλυτές θεωρούν πως μπορούμε να κοιτάμε για ακόμα υψηλότερα. Να σημειωθεί ότι τα αφιξάριστα συμβόλαια των κλωστηρίων πάνω στον Ιούλιο είναι ακόμα πολλά κι αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα στήριξης της αγοράς στη διόρθωση.

Η ελληνική αγορά

Η ανοδική πορεία του χρηματιστηρίου σε συνδυασμό με τις λιγοστές πωλήσεις νέας σοδειάς των εμπορικών οίκων προς τα κλωστήρια, δείχνει μια πιεστική τάση για την αποκαλούμενη βάση (το πριμ επί της σοδειάς μας). Πλέον υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως στα 6 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου ‘18, εντούτοις οι εκκοκκιστές έχοντας ήδη πουλήσει σε υψηλότερα επίπεδα προτιμούν να περιμένουν.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή άνοδος έχει περάσει στις τιμές μας μόνο θεωρητικά και όχι πρακτικά, δεδομένου ότι δεν σημειώνονται νέες πωλήσεις.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία