BACK TO
TOP
Γνώμες

Με αµερικανικές εκπλήξεις για το βαµβάκι η έκθεση του USDA

Το χρηµατιστήριο διόρθωσε κατόπιν της ανακοίνωσης της νέας έκθεσης του USDA. Η έκθεση εξέπληξε τους επενδυτές καθώς ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ κατά 740.000 δέµατα (+4%) σε σχέση µε τον προηγούµενο µήνα.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

2
0
Παράλληλα υπήρξαν αυξήσεις στα αρχικά αποθέµατα, τις εξαγωγές και τα τελικά αποθέµατα της νέας σεζόν. Στην παγκόσµια εικόνα τα νούµερα είναι πιο ενθαρρυντικά, εντούτοις η αγορά έδειξε ευαισθησία στα αµερικανικά νούµερα. Να σηµειωθεί πως και η συνολική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 660.000 δέµατα, οπότε η γενική εικόνα µακροπρόθεσµα για τα βαµβάκι παραµένει αισιόδοξη.

Στην ελληνική αγορά για το βαµβάκι δεν υπάρχουν νέα αυτές τις µέρες κάτι που θεωρείται λογικό. Η άνοδος του δολαρίου φυσικά και συµφέρει το προϊόν της χώρας µας, καθώς ισοδυναµεί σε περισσότερα ευρώ στα χέρια µας. Η χρηµατιστηριακή διόρθωση τώρα δεν µας προβληµατίζει ιδιαίτερα δεδοµένου ότι δεν κλείνονται τιµές αυτή την εποχή. Η σοδειά ακούγεται ότι πάει καλά χωρίς σηµαντικά προβλήµατα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αν  σήµερα έκλεινε κάποιος τιµή θα έπιανε περίπου 90 σεντς ανά λίµπρα, δηλαδή 1,74 ευρώ το κιλό.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία