BACK TO
TOP
Γνώμες

Να ξεσκουμπισθούν

Η κυβέρνηση Παπαδήμου μοιάζει με φυλακισμένο που σέρνει στο αλυσοδεμένο πόδι του σιδερένια μπάλα ακατάλληλου πολυπληθούς υπουργικού συμβουλίου. Στο κράτος επιζεί ακόμη αλώβητο το αχόρταγο κομματοσκυλολόϊ που δεν επιτρέπει ουσιαστική μείωση των δημόσιων δαπανών εμποδίζοντας συγχρόνως κάθε εκσυγχρονιστική προσπάθεια.

Να ξεσκουμπισθούν

0
0
Η Ελλάδα, όπως είναι, αδυνατεί να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες και απογοητεύει με τις επιδόσεις της τους Ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές της. Με το πέρασμα του χρόνου μένουμε πίσω σε σχέση με τις  χώρες υπό το ΔΝΤ, Πορτογαλία και Ιρλανδία, ακόμη δε περισσότερο με Ισπανία και Ιταλία. Η κατρακύλα μας στην κατώτατη κατηγορία οδηγεί την Ε.Ε. να μας αντιμετωπίζει ως ‘ειδική περίπτωση’ και να επεξεργάζεται σενάρια ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και μη εθελούσιας εξόδου μας από τη ζώνη του ευρώ.
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν η Αργεντινή το 2001. Ακόμη και μετά τη ρήξη της με τους πιστωτές της, η Αργεντινή μπόρεσε με τη γεωργία της να θρέψει τον πληθυσμό της και με τις εξαγωγές κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων της να εξασφαλίσει το αναγκαίο συνάλλαγμα για την κάλυψη των βασικών αναγκών της
Στη χώρα μας, παρά τις δυνατότητές της, καταφέραμε να φτωχύνουμε ακόμη και τους αγρότες μας
Το αγροτικό εισόδημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 6,7% το 2011, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η Εurostat. Αντίθετα οι Έλληνες αγρότες είδαν, το χρόνο που μας πέρασε, το εισόδημά τους να συρρικνώνεται κατά 5,3%· το 2011 κέρδισαν μόλις το 79% του εισοδήματος που είχαν βγάλει το 2005. Την τελευταία εξαετία οι αγροτικοί υπουργοί διαλαλούσαν τις ‘επιτυχίες’ τους, αλλά το εισόδημα των αγροτών μας έπεφτε συνεχώς. Αντίθετα από το 2005 ως το 2011, το πραγματικό αγροτικό εισόδημα στην Ε.Ε. ανά αγρότη έχει αυξηθεί κατά 18,3%
Με τέτοιες επιδόσεις που να στηριχθεί κανείς, που να ακουμπήσει. Δεν πάει άλλο. Η φάρα που τρώγει τα σωθικά της χώρας μας πρέπει να ξεκουμπιστεί. Είτε με ανασύσταση της κυβέρνησης αλά Ιταλικά, με ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο με μυαλωμένους ανθρώπους χωρίς κομματική στραβομάρα και ιδιοτέλεια, είτε με εκλογές οπότε όλοι αυτοί που μουτζώνουμε, όπου τους βλέπουμε, να οδηγηθούν στον αποτεφρωτήρα της κάλπης.
Να ελπίσουμε ότι με τις εκλογές θα γίνει αυτό που λέει ο ποιητής Νίκος Γκάτσος, δηλαδή να «..έρθουνε καινούριοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε τη Βλακεία, στην τελευταία της κατοικία».
Ηλίας Εμμανουηλίδης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία