BACK TO
TOP

Beer & Brunch

neo-ergostasio-zithopoia

Σε νέα επένδυση για την κατασκευή νέου ζυθοποιείου στην Κομοτηνή προχώρησε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η νέα παραγωγική μονάδα ξεκίνησε να λειτουργεί και πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται να ενισχύσει την παραγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης στον τομέα της μπύρας τα επόμενα χρόνια.

PineiosBrewery

Η Ζυθοποιία Πηνειού σε συνεργασία με την Ελληνική startup εταιρεία Oliveex, κατάφερε να ψηφιοποιήσει πλήρως τις παραγωγικές διαδικασίες και να εφαρμόσει τεχνητή νοημοσύνη με σκοπό τη βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας.

34a_18

∆ύο νοµάδες ζυθοποιοί που γνώρισαν την τέχνη της µπύρας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο εξωτερικό, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάµεις τους δηµιουργώντας την µικροζυθοποιία Πρεβέζης, µε την ονοµασία «Local Heroes».

29_17

Η πρώτη φορά που έβρασε βύνη στις δεξαμενές του Βασίλη Σέγκου και του Τίμου Πατσού προκειμένου να γίνει μπύρα, ήταν τον Δεκέμβριο του 2020.

32_31

Χαρακτηριστικά αρωματικές δίχως εκρηκτικότητες, εκφραστικές με έντονα τυπικές και τραγανές προσωπικότητες, οι Lager και Pilsener είναι τα στυλ μπύρας που προϋποθέτουν και αναζητούν εξαιρετική ακρίβεια στη λεπτομέρεια εκτέλεσης σε κάθε στάδιο της ζυθοποιητικής διαδικασίας. Ας δούμε κάποιους επιφανείς εκπροσώπους των εν λόγω κατηγοριών...

thumbnail_trezos_banner_1

Αυτή τη φορά η ομάδα της ζυθοποιίας Αναστασίου ταξίδεψε στην όμορφη Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο όπου συνεργάστηκε με μια από τις πιο δημιουργικές μικροζυθοποιίες του νησιού κι ολόκληρης της χώρας.

AMMOUSA_horizontally

Μια μπίρα που δημιουργήθηκε σε ένα υπόγειο ενός σπιτιού και σιγά σιγά βρίσκει τον δρόμο της ανάμεσα σε κορυφαία εστιατόρια της χώρας ώστε να συντροφεύει κορυφαία πιάτα της Ελληνικής γαστρονομική σκηνής, αποτελεί η ΑΜΜOUSA.

32-33b

Με στόχο να καλύψει τη ζήτηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους περιορίζοντας τον εποχικό χαρακτήρα που έχει αυτή τη στιγµή το προϊόν της, η Ζυθοποιία Κρήτης, γνωστή ευρύτερα µε την ετικέτα «Χάρµα» που βρίσκεται στις κάνουλες µπύρας αρκετών καταστηµάτων εστίασης ανά την επικράτεια, ετοιµάζει την είσοδό της στο γυάλινο µπουκάλι.

Photo576tyygt

Οι μπύρες της ΑΒ InBev στη Δυτική Ευρώπη θα παρασκευάζονται από 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, μετά τα εγκαίνια ηλιακού πάρκου ισχύος 148 MWp κοντά στη Γρανάδα, με συνεργάτες τις εταιρείες BaWa r.e και VERBUND.

5τ3ες7ρ8τυτ

Xώρο πειραματισμού και ανάπτυξης νέων συνταγών μπύρας αποτελεί για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία η μικροζυθοποιία «Αθηνέο» που βρίσκεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Αιγάλεω.

32_2

Περήφανος που συµµετείχε στην «επανάσταση της µπύρας» στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε την πενταετία 2010-2015, ανοίγοντας το πρώτο µαγαζί µε πώληση µπύρας craft, δηλώνει ο Φώτης Αναστασίου, ιδιοκτήτης της Ζυθοποιίας Αναστασίου και εκ των ιδρυτών της δηµοφιλούς Local Pub των βορείων προαστείων της Αθήνας.

14_15

«Για πρώτη φορά, η µπύρα παίρνει την πρώτη θέση ως το αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων» ανακοίνωσε ο Sylvain Dadé, συνιδρυτής του πρακτορείου Sowine, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που παρουσίασε στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσµατα µιας έρευνας που διεξήχθη διαδικτυακά τον ∆εκέµβριο του 2021 από την Dynata (µε 1.015 άτοµα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσµού).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία