Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Απευθείας από την δεξαμενή ο λευκός ξηρός οίνος σοδειάς 2023 από το οινοποιείο Saint Anna Winery

Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της φετινής Food Expo, για να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των ελληνικών αμπελώνων, τους οίνους και τα αποστάγματα της εγχώριας οινοποιητικής παραγωγής.

Με παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας να παρουσιάζουν τα καλύτερα από την εγχώρια οινοποιητική παραγωγή, το Saint Anna Winery, ήταν ένα από αυτά που ξεχώρισαν.

Με μηχανήματα νέας τεχνολογίας έρχεται η σοδειά του 2023 από το οινοποιείο Saint Anna Winery, υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πετράκη, πρώτης γενιάς οινοποιός και ιδρυτής όπου φέρνει φρέσκο αέρα καινοτομίας στον κόσμο του κρασιού.

Τα βλέμματα των επισκεπτών στη φετινή έκθεση έκλεψε ο λευκός ξηρός οίνος της σειράς «Kouros» του 2023, ο οποίος ήρθε απευθείας από την δεξαμενή για γευστικές δοκιμές. Πρόκειται για κρασί που παράγεται από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Μονεμβασιά σε αναλογία 70-30, οι οποίες οινοποιούνται ξεχωριστά και στη συνέχεια παντρεύονται μεταξύ τους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Επιπλέον, το οινοποιείο παρουσίασε τις εκλεκτές σοδειές του 2022 με ροζέ και ερυθρό κρασί. Το ροζέ προέρχεται από τις ποικιλίες Φωκιανό και Μονεμβασιά, ενώ το ερυθρό από Φωκιανό και Μανδηλαριά, με το δυνατό του χρώμα να προκύπτει ύστερα από 15 ώρες εκχύλισης της πρώτης ποικιλίας.

Πιστός τόσο στην ποιότητα όσο και στις γηγενείς ποικιλίες της Νάξου και την ελληνική αγορά παραμένει ο Μανώλης Πετράκης, υποσχόμενος μια ακόμα πιο εντυπωσιακή σοδειά για το 2023, με βελτιωμένη ποιότητα και εκλεκτή γεύση.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το ΥΠΑΑΤ προωθεί και υποστηρίζει μέσω προγραμμάτων και συντονισμένων δράσεων το σύνολο των αμπελουργών και των οινοποιών με στόχο να αντιμετωπισθεί η δύσκολη χρονιά...

REPORTS

Οι μικρές ποσότητες, οι premium τιμές και η γενική έλλειψη γνώσης σχετικά με την οινική κουλτούρα της χώρας συνθέτουν τις προκλήσεις του Καναδά.

REPORTS

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αμπελοοινικό τομέα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική κρίση και την τις μεταβαλλόμενες τάσεις των καταναλωτών πραγματοποιήθηκε στις...

REPORTS

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...