Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η κοιλάδα του Βενεράτου κοσμεί με μία εντυπωσιακή ανάγλυφη απεικόνιση τις νέες ετικέτες Ιδαία Classics

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του οινοποιείου.

Τα δύο κρασιά αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς, καθώς παράγονται με αγάπη και συνέπεια από το 2004. Τις νέες ετικέτες διακοσμεί μια εντυπωσιακή ανάγλυφη απεικόνιση της κοιλάδας του Βενεράτου, όπου εκτείνονται οι αμπελώνες του Ιδαία.

Το Ιδαία λευκό βασίζεται στην Βηλάνα, το πιο “κλασσικό” λευκό σταφύλι της Κρήτης. Είναι μια ποικιλία που αγαπάει και πιστεύει ο οινοποιός Βασίλης Λαδερός και αξιοποιεί από τα πρώτα του βήματα. Το Ιδαία ερυθρό δημιουργείται από τον “κλασσικό” συνδυασμό της Μανδηλαριάς με το Κοτσιφάλι, που αποτυπώνει το πιο αυθεντικό και παραδοσιακό χαρμάνι της κρητικής γης. Είναι κρασιά ιδανικά για καταναλωτές που αναζητούν εξαιρετική αξία και σταθερή ποιότητα.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΙΔΑΙΑ

Η Ιδαία οινοποιητική αντιπροσωπεύει το πάθος και την αφοσίωση των οινολόγων Βασίλη Λαδερού και Καλλιόπης Βολιτάκη, που δημιούργησαν το 2000 αυτό το οικογενειακό οινοποιείο με στόχο την ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών και του πολύπλευρου αμπελώνα της Κρήτης. Το οινοποιείο βρίσκεται στην καρδιά του κρητικού αμπελώνα στην επαρχία Μαλεβιζίου, στο χωριό Βενεράτο.

«Προσπαθούμε να δημιουργούμε μοναδικά κρασιά με φρεσκάδα, κομψότητα και πολυπλοκότητα, που να εκφράζουν το κρητικό terroir. Επικεντρωνόμαστε στις αυτόχθονες ποικιλίες της Κρήτης και εμπνεόμαστε από την οινοποιητική παράδοση της νησιού που μετρά χιλιετίες. Περισσότερο από το 95% της παραγωγής μας είναι αφιερωμένο στις Κρητικές ποικιλίες»

ΒΕΝΕΡΑΤΟ

Το Βενεράτο είναι ένα χωριό που βρίσκεται στα 320 μέτρα υψόμετρο στην καρδιά του κρητικού αμπελώνα και περιβάλλεται από πανέμορφα αμπελοτόπια και ελαιώνες. Το χωριό απέχει σχεδόν 20 χιλιομέτρα από την πόλη του Ηρακλείου και βρίσκεται μέσα στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Δαφνές.

ΙΔΑΙΑ CLASSICS

ΙΔΑΙΑ ΛΕΥΚΟ 2022

Το Ιδαία λευκό βασίζεται στην Βηλάνα, το πιο πολυφυτεμένο λευκό σταφύλι και ίσως το πιο αδικημένο, λόγω της δυσκολίας που παρουσιάζει στην οινοποίηση. Είναι μια ποικιλία που αγαπάμε, αξιοποιούμε και επενδύουμε σε αυτή από την ίδρυση του οινοποιείου μας. Ανάλογα με την χρονιά, προστίθεται 5 – 15% Ασύρτικο προκείμενου να χαρίσει νεύρο και ζωντάνια στο κρασί. Το κρασί φέρει την ένδειξη ΠΓΕ Κρήτη (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη).

Εκφραστικό κρασί με άρωμα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων μαζί με νύξεις λουλουδιών και ορυκτότητας. Έχει εξαιρετικά ισορροπημένη γεύση με νόστιμο φρέσκο φρούτο και αναζωογονητικό τελείωμα. Μπορεί να ωριμάσει και να εξελιχθεί για τουλάχιστον 2-3 χρόνια στην φιάλη.

Στέκεται επάξια σε κάθε περίσταση – με ή χωρίς φαγητό – και ικανοποιεί όλους τους ουρανίσκους. Προτείνουμε να το απολαύσετε στους 7- 9°C, δίπλα σε ψάρια και θαλασσινά μαγειρεμένα με οποιοδήποτε τρόπο ή σε ωμές παρασκευές, λευκά́ κρέατα με λεμονάτες σάλτσες, σαλάτες, λαδερά φαγητά, πίτες λαχανικών ή τυριών αλλά και με λευκά τυριά.

ΙΔΑΙΑ ΕΡΥΘΡΟ 2020

Το Ιδαία ερυθρό είναι το αποτέλεσμα της ανάμιξης της Μανδηλαριάς με το Κοτσιφάλι, δύο σπουδαίων ερυθρών σταφυλιών της Κρήτης  τα χαρακτηριστικά των οποίων αλληλοσυμπληρώνονται. Το κρασί ωριμάζει για περίπου 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια και μερικά χρόνια στην φιάλη με σκοπό να φτάνει στον καταναλωτή όταν έχει ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα του. Είναι ένα κρασί με, σταθερά, καλή σχέση τιμής ποιότητας που μπορεί να σας συντροφεύσει σε κάθε περίσταση, από το απλό δείπνο μέχρι την πιο ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία. Το κρασί φέρει την ένδειξη ΠΓΕ Κρήτη.

Παρουσιάζει σύνθετο αρωματικό προφίλ που εστιάζει στο ώριμο φρούτο με τα βύσσινα, τα βατόμουρα και τα δαμάσκηνα να αγκαλιάζονται διακριτικά από τις νότες της δρυός που παραπέμπουν σε καπνό, πικάντικα μπαχαρικά και σοκολάτα αλλά και κάποιες νύξεις δέρματος και βοτάνων. Η γεύση του έχει πλούτο αλλά και κομψότητα με ώριμες τανίνες, συμπυκνωμένο φρούτο και μακρά επίγευση. Είναι έτοιμο να το απολαύσετε τώρα αλλά μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στην κάβα σας για μερικά χρόνια ακόμα. Προτείνουμε να το σερβίρετε στους 13-15°C.

Ταιριάζει τέλεια με ψητά ή κοκκινιστά κρέατα, ριζότο μανιταριών, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, γίγαντες και ποικιλίες αλλαντικών και τυριών.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...