Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κάθε γουλιά της CALDERA CANAVA ROUSSOS φωνάζει Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί. Η αμπελοοινική παράδοση ήταν και είναι στο επίκεντρο της πολιτισμικής ταυτότητας της Σαντορίνης όπως και οι κάναβες (οινοποιείο) και τα κελάρια – πολλά από αυτά αιώνων -που παραμένουν ζωντανοί οργανισμοί μέχρι σήμερα.

Η Κάναβα Ρούσσος, η παλαιότερη Κάναβα (Οινοποιείο) της Σαντορίνης, ιδρύθηκε το 1836, με στόχο την παραγωγή παλαιωμένων οίνων, υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύουν με την αυθεντικότητά τους τη μοναδικότητα των πολυάριθμων ποικιλιών της θηραϊκής αμπέλου. Χωρίς να παραμερίζει την παραδοσιακή τέχνη του νησιού, αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία, στοχεύοντας στην παραγωγή μεγάλων οίνων που αντέχουν στο χρόνο και που διαρκώς εξελίσσονται. Εξάλλου, η εμπειρία δεκαετιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, για να εκφραστεί με συνέπεια, συνέχεια και απόλυτο σεβασμό η τέχνη της οινοποίησης τους νησιού.

Επιλέγοντας άριστη πρώτη ύλη, ανάμεσα στις εκλεκτότερες γηγενείς ποικιλίες του νησιού: Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι, Μανδηλαριά, Μαυράθηρο, κάνει απολαυστικό το ταξίδι στον κόσμο των οινικών γεύσεων.

Με την CALDERA CANAVA ROUSSOS, κάθε γουλιά θυμίζει συνεχώς την καταγωγή της. Ο Μαύρος Ξηρός της Canava, αποτελεί ένα blend από Μανδηλαριά και Ασύρτικο με τον τρύγο να πραγματοποιείται τον Αύγουστο, με οινοποίηση κλασική ερυθρή με γηγενείς ζύμες και παλαίωση 36μηνών σε δρύινα βαρέλια 220ltr.  Οι δύο ποικιλίες, δίνουν μια πολυσχιδή αρωματική προσωπικότητα και ζωηράδα και ένα σώμα σφιχτοδεμένο, πλούσιες τανίνες, έντονη επίγευση μεγάλης διάρκειας.

CALDERA CANAVA ROUSSOS

ΜΑΥΡΟΣ ΞΗΡΟΣ Π.Γ.Ε. Κυκλάδων

Εσοδεία : 2007

Ποικιλίες : Μανδηλαριά, Ασύρτικο

Περιοχή : Θήρα (Σαντορίνη)

Αμπελώνας : Στάση – Ακρωτήρι Θήρας (Σαντορίνη)

Έδαφος : τα αμπέλια καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης χώμα του νησιού. Μικροκλίμα : Μεσογειακό, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαμηλή βροχόπτωση και υψηλή ωρίμανση των σταφυλιών.

Τρύγος : (2007) Αύγουστος

Οινοποίηση : κλασσική ερυθρή οινοποίηση με γηγενείς ζύμες και παλαίωση 36μηνών σε δρύινα βαρέλια 220ltr

Εμφιάλωση : στο οινοποιείο της Ι. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Α. Ε. στη περιοχή Επισκοπή – Μέσα Γωνιά, Σαντορίνης

Μέσος όρος παραγωγής σε φιάλες : 12.000 , 750ml

Πρώτο έτος κυκλοφορίας : 1974 (σε εμφιαλωμένη μορφή)

Χαρακτηριστικά : Βαθύχρωμο ρουμπινί χρώμα με κεραμιδί αντάυγες ωριμότητας. Πολυσχιδής αρωματική προσωπικότητα,  συνδυάζει αρώματα κόκκινων φρούτων, τριαντάφυλλο και βιολέτα, μαύρη ελιά, με νότες καπνού και μπαχαρικών, πιπέρι και γλυκό ντοματάκι.. Σώμα σφηχτοδεμένο, πλούσιες τανίνες, έντονη επίγευση μεγάλης διάρκειας

Αλκοολικός βαθμός : 12,5 % vol

Ολική Οξύτητα: 7,5γρ/λτρ

Πτητική Οξύτητα: 0,62 γρ/λτρ

Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 18 -20 o C

Συνοδεύει : ψητά κρέατα, κυνήγι (αγριογούρουνο), πικάντικες κόκκινες σάλτσες και λιπαρά τυριά, γραβιέρα Κρήτης μεσαίας παλαίωσης, προσούτο Ευρυτανίας, παξιμαδάκια από χαρούπι

Ενδεικτική λιανική τιμή: 60€

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.