BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ασφυκτικά τα περιθώρια για ένταξη στον Αναπτυξιακό

Να αποσαφηνιστεί ο χρόνος, κατά τον οποίο θα επαναπροκηρυχθούν τα καθεστώτα, ζητά ο Κεγκέρογλου.

Κεγκέρογλου: Για τα ελάφια τροποποιούν τον κανονισμό, για τις ζημιές σε ελιές και αμπέλια όχι

4
0

Ασφυκτικά θεωρούνται τα χρονικά περιθώρια υποβολής αιτήσεων από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να υποβάλλουν επενδυτικό φάκελο στον αναπτυξιακό νόμο, τονίζει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Επιπλέον ο Βουλευτής, στο κείμενο της ερώτησης του, ενσωματώνει τις παρατηρήσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ζητά απαντήσεις.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Ασφυκτικά θεωρούνται τα χρονικά περιθώρια υποβολής αιτήσεων από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να υποβάλλουν επενδυτικό φάκελο, στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης για τα σχέδια αποφάσεων της επικείμενης προκήρυξης των τεσσάρων βασικών καθεστώτων αναπτυξιακού νόμου ν.4399/2016 («Γενική επιχειρηματικότητα», «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού», «Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους»). 

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου με έγγραφο του, ζητάει την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,  επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητη η αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού σε αυτόν τον πρώτο κύκλο για τα καθεστώτα που προβλέπουν  επιχορήγηση ή επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης ενώ ειδική μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση ξενοδοχείων και συναφών τουριστικών μονάδων τόσο σε επίπεδο επιλεξιμότητας όσο και σε επίπεδο επενδυτικών δαπανών.

Επιπλέον, στο ίδιο έγγραφο προτείνεται να επαναπροσδιοριστεί το άρθρο 12 (Ειδικές κατηγορίες ενισχύσεων - για τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» ώστε να αποσαφηνισθεί ξεκάθαρα ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται και ποιες δαπάνες ενισχύονται και ζητείται να αποσαφηνιστεί ο χρόνος, κατά τον οποίο θα επαναπροκηρυχθούν τα εν λόγω καθεστώτα.

Επειδή στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία, η εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου είναι μείζονος σημασίας. 

Ερωτάσθε κ. υπουργέ:

-Προτίθεστε να εξετάσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις παρατηρήσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του επιχειρηματικού κόσμου που εκφράζονται  και κατά τη Δημόσια διαβούλευση για τις προκηρύξεις καθεστώτων αναπτυξιακού νόμου 4399/2016;».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία