BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Οι επιδοτήσεις στους αγρότες από τα τρέχοντα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Μία σειρά από επενδυτικές δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ή αναμένεται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα, που τρέχουν από το ΕΣΠΑ και αφορούν αγροτικές και όχι μόνο επιχειρήσεις. Πρόκειται για κονδύλια ύψους 12,5 δις ευρώ τα οποία θα «πέσουν» στην αγορά, με στόχο την ανάπτυξη στον αγροτικό χώρο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι επιδοτήσεις στους αγρότες από τα τρέχοντα προγράμματα του ΕΣΠΑ

0
1

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο οποίος αναμένεται και στην Αθήνα,  το ποσοστό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα φτάνει το 41% σε επίπεδο πληρωμών, έναντι 37,5% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος απορρόφησης, ποσοστό που θεωρείται ικανοποιητικό. Βέβαια, όπως δήλωσε και ο ίδιος, αναζητείται τρόπος για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, με στόχο να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας.

Τα παρακάτω προγράμματα «τρέχουν» από το υπουργείο Ανάπτυξης και έχουν τις εξής προϋποθέσεις:

Εναλλακτικός Τουρισμός
Σκοπός είναι η διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη βελτίωση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης (για νέες επιχειρήσεις).
Η επιδότηση αφορά επενδύσεις έως 400.000 ευρώ με ανώτερο ποσοστό το 45%. Αναμένεται η πρόσκληση.

Έκτακτη Ενίσχυση
Άμεση ενίσχυση περίπου 20.000 επιχειρήσεων με επιδότηση έως 50% στις μισθοδοτικές τους δαπάνες, σε όλη την Ελλάδα. Η επιδότηση αφορά ποσά έως 10.000 ευρώ και έχει γίνει η προδημοσίευση της πρόσκλησης.

Νέος Αναπτυξιακός
Προβλέπονται ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές από 15% εως 50% ανάλογα με τη Ζώνη (Α, Β, Γ). Η επιδότηση αφορά επενδύσεις άνω των 100.000 ευρώ και σε ποσοστό 15%-50%. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο.

Μεταποίηση και Τουρισμός
Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 433 εκατ. ευρώ επαναπροηρύσσεται με ποσοστά επιχορήγησης 40% έως 60% για την ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών του ΕΣΠΑ 2007-2013. Τα επενδυτικά σχέδια πρέπει να είναι μεταξύ 30.000-300.000 ευρώ.

Υδατοκαλλιέργεια
Με στόχο τη διαφοροποίηση προς νέα είδη και τον εκσυγχρονισμό της μεταποίησης ιχθυηρών, ενισχύονται επενδύσεις στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας σε όλη την Ελλάδα σε ποσοστό έως 60% και υποβολή αιτήσεων έως 31 Ιουλίου.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-07-2012 14:50Κατσαουνου ευα

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 2 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΓΑ;ΕΚΡΕΜΜΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΠΙ ΠΑΝΤΓΖΕΛΗ.ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ.ΜΕΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ.ΤΩΡΑ;ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία