BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Κονδύλια 19,7 δις στην Ελλάδα μέσω ΚΑΠ για τη νέα προγραμματική περίοδο

Τους στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις προτεραιότητες που αυτή θέτει για μια βιώσιμη, ισχυρή και ανταγωνιστική γεωργία στην Ε.Ε για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 ανέπτυξαν ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Dacian Ciolos και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης κατά την κοινή Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν χθες, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Κονδύλια 19,7 δις στην Ελλάδα μέσω ΚΑΠ για τη νέα προγραμματική περίοδο

1
0
Τη συζήτηση συντόνισε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης.

Κατά την τοποθέτησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας επεσήμανε ότι για τη χώρα μας διασφαλίστηκαν κονδύλια ύψους 19,7 δις ευρώ μέσω της νέας ΚΑΠ για τη νέα προγραμματική  περίοδο. Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο δυναμικό εκμετάλλευσης προστιθέμενης αξίας ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην υποστήριξη των νέων αγροτών από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης τόνισε ότι η Ελλάδα θα κληθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει το εφαρμοστικό πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της χώρας μας στην ΕΕ, που ξεκινά την 1-1-2014.

Ο κ. Τσαυτάρης επεσήμανε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Επίτροπο Γεωργίας τις κατευθύνσεις πολιτικής για τη διαμόρφωση του οράματος, τους στόχους, το αναπτυξιακό σχέδιο και τη στρατηγική για την ελληνική γεωργία για τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς και τους τρόπους αξιοποίησης τόσο των κονδυλίων όσο και των «εργαλείων» υποστήριξης  που θα διατεθούν στη χώρα μας μέσω της νέας ΚΑΠ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία