BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Τα έσοδα τω δήμων σε σεμινάριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Σεμινάριο με θέμα: «Τα δημοτικά έσοδα και ο έλεγχος εισπράξεως εσόδων από το Ελεγκτικό Συνέδριο» πραγματοποίησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας, με στόχο την πληρέστερη πληροφόρηση και την άμεση ενημέρωση των Δήμων της Περιφέρειας της σε τρέχοντα θέματα που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία τους.

Τα έσοδα τω δήμων σε σεμινάριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας

3
0

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαρτίου, στην αίθουσα του Ξενοδοχείου DIVANI PALACE παρουσία υπηρεσιακών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προέρχονται από τους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εισηγητής της ημερίδας ήταν ο συγγραφέας-μελετητής με εξειδίκευση επί των αντικειμένων της κατάρτισης Ιωάννης Θεοδώρου. Στο σεμινάριο συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:   

• Τα έσοδα των δήμων (κεντρικοί αυτοτελείς πόροι, ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, λοιπά τέλη, δημοτικοί φόροι και εισφορές, μισθώματα ακινήτων, πρόστιμα και προσαυξήσεις, δάνεια, εκποίηση κινητών και ακινήτων, προγραμματικές συμβάσεις, παράβολα κ.λ.π.).

• Βεβαίωση υπό ευρεία και υπό στενή έννοια, ένδικα μέσα κατά της βεβαίωσης, ατομικές ειδοποιήσεις.

• Είσπραξη εσόδων, συμψηφισμός, φορολογικός συμβιβασμός, διευκολύνσεις οφειλετών, παραγραφή και αποσβεστική προθεσμία, φορολογική και δημοτική ενημερότητα για χρέη προς τους ΟΤΑ. Αναγκαστικά Μέτρα. Ένδικα Μέσα.

• Έλεγχοι, Ευθύνες ταμειακών υπολόγων Έλεγχος Εισπράξεως Εσόδων από το Ελεγκτικό Συνέδριο.     

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και στην αναγκαιότητα οργάνωσης τέτοιων σεμιναρίων, τονίζοντας ότι η ΠΕΔΘ είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει πολλές ημερίδες – σεμινάρια για να καλύψει όλες τις επιμορφωτικές ανάγκες όλων των στελεχών των Δήμων αλλά και των αιρετών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία