BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

To Eπενδυτικό Ταμείο στο επίκεντρο της συνάντησης Σόιμπλε-Χατζηδάκη

Μέχρι το τέλος του Απρίλη αναμένεται η απάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων εάν θα συμμετάσχει στον «κουμπαρά» του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

To Eπενδυτικό Ταμείο στο επίκεντρο της συνάντησης Σόιμπλε-Χατζηδάκη

0
0

Η πορεία σύστασης του τελευταίου αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε την Τρίτη 1η Απριλίου ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από την ελληνική πλευρά έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των δράσεων και αναφέρθηκε από τον υπουργό ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες και ενέργειες για τη σύσταση του ταμείου. Επισημάνθηκε ότι έχουν εξευρεθεί και τα κεφάλαια από ελληνικής πλευράς. Υπενθυμίζεται ότι με το ποσό των 30 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο το Ίδρυμα Ωνάση.

Σημειώνεται επίσης ότι η κρατική γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW έχει δεσμευθεί να συνεισφέρει με 100 εκατ. ευρώ στο εν λόγω ταμείο ενώ άλλα 250 εκατ. ευρώ αναμένονται από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα του υπουργείου έλεγε ότι το Επενδυτικό Ταμείο θα συστασθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Αν και οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει αρκετά, από το υπουργείο Ανάπτυξης επιμένουν ότι ο στόχος παραμένει ως έχει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία