BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Πράσινο φως για την υλοποίηση αντιπλημμυρικού έργου στη Μελιβοία

Τη σύμβαση κατασκευής για το έργο «Διευθέτηση Χειμαρρωδών Ρεμάτων Μελιβοία: από τη θέση «Καραμάνη» μέχρι τη θέση «Τσαλαβούρα», προϋπολογισμού 190.000,00 ευρώ, με δικιαούχο και φορέα υλοποίηση το Δήμο Αγιάς, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Πράσινο φως για την υλοποίηση αντιπλημμυρικού έργου στη Μελιβοία

3
0
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο ξεκινά στη Μελιβοία, που αφορά στη διευθέτηση του χειμάρρου, ο οποίος περνάει μέσα από τον οικισμό. Η Μελιβοία είναι ένας οικισμός παραδοσιακός, πυκνοκατοικημένος με πυκνή δόμηση και το έργο αυτό έρχεται να λύσει πολλά προβλήματα. Λύνονται τα προβλήματα των κατολισθήσεων, των γεωλισθήσεων και των πλημμυρών, που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Η διευθέτηση του χειμάρρου είναι ένα έργο προϋπολογισμού 190.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μετά από συνεργασία με τον Αντώνη Γκουντάρα, και σήμερα βρίσκεται σε φάση υλοποίησης»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας τόνισε: «Είναι ένα έργο, το οποίο έρχεται να καλύψει ανάγκες μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007, που όλοι μας θυμόμαστε. Ένα έργο το οποίο γίνεται σε ένα χείμαρρο που διασχίζει το χωριό και θα ανακόπτει πάρα πολλά φερτά υλικά, τα οποία μεταφέρονται από τις πλημμύρες κατάντη στην λεκάνη απορροής, δηλαδή στην παραλία της Βελίκας. Είναι ένα έργο το οποίο έρχεται μετά από μια συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, ένα έργο το οποίο αποτελεί συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε να επουλώσουμε τις πληγές του 2007»

Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή τεχνικών έργων για τη διευθέτηση του τμήματος του ρέματος από τη θέση "Καραμάνη" μέχρι τη θέση "Τσαλαβούρα" συνολικού μήκους 193 μέτρων, το οποίο συμβάλλει στην κεντρική κοίτη του χειμάρρου Μελιβοίας, με σκοπό την προστασία τμημάτων του οικισμού της Μελιβοίας από φαινόμενα πλημμύρας. Η διευθέτηση ξεκινά από τον ασφαλτόδρομο που κινείται στο όριο του οικισμού και τέμνει το ρέμα. Από το σημείο αυτό το έργο ανέρχεται προς τα ανάντη. Εξαιτίας της πολύ μεγάλης κλίσης διαμορφώνονται συνεχείς καταβαθμοί μέγιστου ύψους 1,0 μ. Ανά διαστήματα διαμορφώνονται τοιχώματα αγκύρωσης στο έδαφος βάθους 1,50 μ. Η διαμόρφωση του ρέματος χωρίζεται σε δύο τμήματα: Το πρώτο τμήμα, μήκους 85 μέτρων, διαμορφώνεται με ανοικτή ορθογωνική διατομή 1,80 Χ 1,10 μ. ενώ το δεύτερο τμήμα, μήκους 108 μέτρων, διαμορφώνεται με κλειστή διατομή 1,00 Χ 1,50 μ
Με την ολοκλήρωση του έργου υποστηρίζεται η αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού της Μελιβοίας

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007 – 2013»
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία