BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Νέα φράγματα για άρδευση 50.000 στρεμμάτων στην Αγιά

Τρία φράγματα στην περιοχή του Ομολίου, του Παλαιοπύργου και στο αντλιοστάσιο του Πηνειού.

Νέα φράγματα για άρδευση 50.000 στρεμμάτων στην Αγιά

19
0

Δυνατότητα άρδευσης για περίπου 50.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγιάς, δίνει η ολοκλήρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, της κατασκευής τριών φραγμάτων στο πλαίσιο του έργου «κατασκευή φραγμάτων στον Πηνειό 5ου αντλιοστασίου Ομολίου – Παλαιοπύργου – Ενιπέα» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Τα τρία φράγματα κατασκευάστηκαν στην περιοχή του Ομολίου, του Παλαιοπύργου και στο αντλιοστάσιο του Πηνειού. Πλέον, δίνεται η δυνατότητα αποταμίευσης σημαντικής ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων και σε περιπτώσεις λειψυδρίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι «σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει απρόσκοπτα να υλοποιεί τον σχεδιασμό της για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με υποδομές που έχουν άμεσο αντίκτυπο και θετικό όφελος στους παραγωγούς. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώσαμε την κατασκευή τριών φραγμάτων στον Πηνειό, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα άρδευσης περίπου σε 50.000 στρέμματα της ευρύτερης περιοχής. Είναι ανάγκη σ’ αυτή την ειδική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, να στραφούμε προς τους τομείς εκείνους της ελληνικής οικονομίας που πλήττεται από την ύφεση, οι οποίοι παράγουν εθνικό πλούτο. Για εμάς, ο πρωτογενής τομέας είναι στην πράξη η κινητήριος δύναμη στην εθνική οικονομία και οφείλουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην ανάπτυξή του.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία