BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Σκουρλέτης: Έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο εκτροπής του Αχελώου

Οριστικό τέλος στα σενάρια εκτροπής του Αχελώου έβαλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, σε συνάντηση που είχε με αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Σκουρλέτης: Έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο εκτροπής του Αχελώου

2
0

Πλέον, θα αναζητηθούν αρδευτικές λύσεις μέσα από μικρότερα τοπικά έργα, ενώ θα δρομολογηθεί η ανεξάρτητη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε το εγχείρημα της εκτροπής ως χίμαιρα που λειτούργησε επί χρόνια ανασταλτικά για τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας.

Σε ότι αφορά το φράγμα της Μεσοχώρας, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως ήδη δρομολογείται η σύσταση επιτροπής, από κοινού με τη ΔΕΗ, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την λειτουργία του φράγματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη λύση για τους κατοίκους και για το θέμα της μεταφοράς του οικισμού που θα κατακλυστεί από νερό μετά τη λειτουργία του φράγματος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι «έχει ευθύνη πλέον ο καθένας, από όποια θέση κι αν κατέχει, εάν συνεχίσουμε να αναπαράγουμε μία ιδέα η οποία είναι νεκρή και λειτουργεί ανασταλτικά προς άλλους σχεδιασμούς για έργα που πρέπει να επιταχυνθούν και να τεθούν σε εφαρμογή».

Επίσης, διαβεβαίωσε την Περιφέρεια ότι θα υπάρξει διάλογος και συνεννόηση στο θέμα του φράγματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία