BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αρμοδιότητες λειτουργίας και συντήρησης ΟΕΒ

Ρύθμιση, που εστάλη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, προβλέπει τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της λειτουργίας και συντήρησης στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) από τους δήμους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

0
0
Το θέμα συζητήθηκε στις συναντήσεις που έκαναν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ο Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα που αφορούν στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) κ. Γιάννης Ξηρουδάκης

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η κατά περίπτωση μεταβίβαση αρμοδιοτήτων διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης των εγγειοβελτιωτικών έργων που ασκούνται από τους Δήμους, σε ΟΕΒ σύμφωνα πάντα με το ν.δ. 3881/1958 και εφόσον έχει προηγηθεί απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή του ασκούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από πρόταση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνη γνώμη του οικείου Περιφερειακού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εγγειοβελτιωτικών Έργων (ΠΓΣΕΕ) και αποδοχή από τη Γενική Συνέλευση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) ή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ)

Ειδικά για εγγειοβελτιωτικά έργα Α’ και Β΄ τάξης που κατασκευάζονται ή έχουν κατασκευαστεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εγγειοβελτιωτικών Έργων (ΚΓΣΕΕ)

Με την ίδια απόφαση δύναται να ρυθμίζεται κάθε θέμα σχετικό με τη μεταβίβαση. Αν η έκδοση της απόφαση αυτής συνεπάγεται την επέκταση της περιοχής δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ, η επέκταση πραγματοποιείται με απόφαση του Περιφερειάρχη, για το χρονικό διάστημα της παραχώρησης των παραπάνω αρμοδιοτήτων.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία