BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Το φράγμα Τσικαλαρίου θα ολοκληρωθεί, λέει ο Αποστόλου

Ο Β. Αποστόλου βρέθηκε στο χώρο που εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του Φράγματος.

Το φράγμα Τσικαλαρίου θα ολοκληρωθεί, λέει ο Αποστόλου

1
0

Στη Νάξο, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Μανιό και Αντώνη Συρίγο, ενώ παρέστη, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης.

Στο χώρο τελέσθηκε αγιασμός, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της Τ.Κ. και εκπροσώπων φορέων του Σαγκρίου και μελών της Επιτροπής Αγώνα για την κατασκευή του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί Νάξου. Σημαντική η ανακοίνωση του υπουργού ότι ήδη έχει ξεκινήσει η δρομολόγηση για την κατασκευή και των δικτύων του Φράγματος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που ξεκίνησαν για τη βασική υποδομή...

 

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι η έναρξη των εργασιών του συγκεκριμένου φράγματος έχουν ανακοινωθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν, χωρίς όμως και να ξεκινήσουν για διάφορους λόγους κάθε φορά.

Έτσι, η έναρξη των εργασιών αυτήν την περίοδο, αποτελεί οπωσδήποτε ένα σημαντικό γεγονός, αφού ο όγκος νερού της λίμνης που σχηματίζεται θα ανέρχεται στα 3 εκατ. κυβικών μέτρων, γεγονός πολύ σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την επάρκεια νερού για τις καλλιέργειες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, άλλωστε, υπογράμμισε ότι το έργο υλοποιείται γι’ αυτό το λόγο.

 

Παράλληλα, ανέφερε, ότι ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη, καθώς και ότι έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα κωλύματα του παρελθόντος και εκκρεμεί μόνο το ζήτημα των αποζημιώσεων, για τις οποίες και έχουν εξασφαλιστεί 259.000 ευρώ.

 

Ο υπουργός, σημείωσε ότι άμεσα ξεκινά η δρομολόγηση και για το έργο που θα ακολουθήσει και είναι αυτό της κατασκευής των δικτύων, ενώ ως χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου έθεσε τα 4 χρόνια.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Μαϊτός, στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας των Πολιτών για τα Νησιά μας, Βασίλης Θεωνάς, εκπρόσωποι συλλόγων, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία πολιτών και αγροτών από την περιοχή του Σαγκρίου, που έθεσαν για μια ακόμη φορά στον υπουργό την αναγκαιότητα κατασκευής και λειτουργίας ΚΕΓΕ στη Νάξο.

Σημειώνεται, ότι το θέμα έχει τεθεί και πρόσφατα τόσο από τον ίδιο τον υπουργό με επιστολή του προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όσο και από το σύνολο της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς όμως να έχει δοθεί από τη δημοτική πλειοψηφία κάποιο συγκεκριμένη δέσμευση για την πορεία του θέματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία