BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Δωρεάν φρούτα στα σχολεία από την Αγορά Θεσσαλονίκης

Έργα εκσυγχρονισμού 2 εκατ. ευρώ στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης τον τελευταίο χρόνο.

Δωρεάν φρούτα στα σχολεία από την Αγορά Θεσσαλονίκης

5
0

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΘ Α.Ε. Παναγιώτης Κακαφίκας «τα έργα ήταν εντελώς απαραίτητα, καθώς από το 1974 που κατασκευάστηκαν οι εγκαταστάσεις έγινε μόνο μια παρέμβαση το 2006 στις μονώσεις και στις τουαλέτες. Τώρα έγιναν παρεμβάσεις στο δάπεδο, στη μόνωση της οροφής, τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά, σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και μικρότερης κατανάλωσης ενέργειας, η είσοδος είναι αυτοματοποιημένη, υπάρχουν φωτεινές επιγραφές με τις τιμές των προϊόντων, οι οποίες θα εμφανίζονται και στη σελίδα της ΚΑΘ στο ίντερνετ, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες ψηφιοποίησης στη διοικητική λειτουργία και την εξυπηρέτηση των εμπόρων».

Τις εγκαταστάσεις της ΚΑΘ επρόκειτο να επισκεφθεί στις 19 Δεκεμβρίου,  ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, αλλά η επίσκεψη αναβλήθηκε, επειδή το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λόγω της κακοκαιρίας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Κακαφίκας διατύπωσε το αίτημα να προβλεφθεί κονδύλιο στο ΕΣΠΑ για την ανέγερση αποθηκευτικών χώρων στην ΚΑΘ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπόρων και την προσέλκυση μεγάλων φορτίων.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου εμπόρων της ΚΑΘ Γιάννης Χαραλαμπίδης είπε ότι το καίριο ζήτημα είναι η δημιουργία μιας νέας μεγαλύτερης αγοράς με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, διότι η σημερινή με προδιαγραφές της δεκαετίας του 1970 δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες ανάγκες και στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε διαμετακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων.

Όσο δεν γίνεται αυτό οι έμποροι βλέπουν θετικά τις όποιες παρεμβάσεις γίνονται στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της ΚΑΘ.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου (στα όρια του δήμου βρίσκεται η ΚΑΘ) τόνισε ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο η συνεργασία με την ΚΑΘ, ο Δήμος έχει διαθέσει και κονδύλια, ενώ φροντίζει για την εκτέλεση έργων υποδομής στην περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς είπε ότι η εν λόγω περιοχή είχε μείνει πίσω για αρκετά χρόνια, αλλά τώρα άλλαξαν τα πράγματα, γίνονται έργα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την προοπτική εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ΚΑΘ.

 

Διανομή φρούτων σε μαθητές

Η ΚΑΘ Α.Ε. και σύνδεσμος εμπόρων της ΚΑΘ συμμετέχουν στο πρόγραμμα των υπουργείων Ανάπτυξης και παιδείας με τίτλο: «Βάλε το φρούτο στη ζωή σου», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων, με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τη διατροφική αξία των φρούτων. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος σήμερα μοιράστηκαν δωρεάν φρούτα σε 6 δημοτικά σχολεία και 1.300 μαθητές της Μενεμένης και των Αμπελοκήπων. Τα φρούτα πρόσφερε ο σύνδεσμος εμπόρων της ΚΑΘ και κάθε μαθητής παρέλαβε ένα δίχτυ με ποικιλία φρούτων.

Ο κ. Κακαφίκας σημείωσε ότι ο στόχος δεν είναι να χορτάσουν τα παιδιά, αλλά να εντάξουν στη διατροφή τους τα φρούτα και η διανομή αυτή γίνεται τρεις φορές τον χρόνο.

Ο δήμαρχος είπε ότι του χρόνου θα μοιραστούν φρούτα σε 6 διαφορετικά σχολεία, ώστε κυκλικά να περάσουν από το πρόγραμμα όλα τα σχολεία του Δήμου. Παράλληλα αναφέρθηκε στα συσσίτια που οργανώνει η Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως στη Δυτική Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι σε καθημερινή βάση σιτίζονται περίπου 7.000 παιδιά

Ο πρόεδρος του συνδέσμου εμπόρων Γιάννης Χαραλαμπίδης υπογράμμισε ότι σε μια δύσκολη εποχή οι έμποροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητη για να βγούμε από την κρίση.

Συγχαρητήρια γι αυτή την πρωτοβουλία έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέλει να συνδράμει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία