BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Eξέταση αιτήσεων αποχαρακτηρισμού για μεγάλες επενδύσεις σε 45 ημέρες

Σύντομες διαδικασίες με εξέταση της σχετικής αίτησης αποχαρακτηρισμού μέσα το πολύ σε 45 ημέρες, προκειμένου για μεγάλες επενδύσεις, έργα ΑΠΕ, επιχειρηματικά, πάρκα κ.λπ. εισάγει ο Νόμος 4423/2016 για τις «Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και άλλες διατάξεις».

Eξέταση αιτήσεων αποχαρακτηρισμού για μεγάλες επενδύσεις σε 45 ημέρες

0
0

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο Άρθρο 50 του Νόμου που πήρε ΦΕΚ:

Η περίπτωση α΄ της παρ. 8 του άρθρου 14 του Ν. 998/1979 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«α. Ο χαρακτήρας των εκτάσεων επί των οποίων σχεδιάζεται η ανάπτυξη μεγάλων επενδύσεων, ή η λειτουργία Επιχειρηματικών Πάρκων του Ν. 3982/2011 ή τουριστικών εγκαταστάσεων ή εγκαταστάσεων αποθήκευσης, διαχείρισης ή επεξεργασίας στερεών και υγρών αποβλήτων, ή η εγκατάσταση μεγάλων έργων υποδομής, μεταλλείων, λατομείων ως και σταθμών Α.Π.Ε. ή Σ.Η.Θ. με χρήση Α.Π.Ε., συμπεριλαμβανομένων των έργων σύνδεσης με το Σύστημα ή το Δίκτυο, εσωτερικής οδοποιίας και οδοποιίας πρόσβασης και των λοιπών συνοδών έργων, καθώς και των εκτάσεων για τις οποίες απαιτείται πράξη χαρακτηρισμού για τη σύνταξη της έκθεσης που προβλέπεται στην περίπτωση ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 2882/2001, όπως ισχύει εξετάζεται, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος κατά απόλυτη προτεραιότητα, σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τις σαράντα πέντε (45) ημέρες από την υποβολή της σχετικής αίτησης, ενώ οι κατά την παράγραφο 3 αντιρρήσεις στις ανωτέρω περιπτώσεις εισάγονται για εξέταση στην Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων του άρθρου 10 του N. 998/1979 ως ισχύει στην πρώτη μετά την ημερομηνία υποβολής τους συνεδρίαση».

Τα 48 Άρθρα αφορούν τις Δασικές Οργανώσεις

Εξάλλου, συνολικά 58 άρθρα, εκ των οποίων τα 48 πρώτα αφορούν τις δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις περιλαμβάνει ο Νόμος 4423/2016.

Μεταξύ άλλων στο άρθρο 57, με το οποίο τροποποιείται η παρ. 2 του άρθρου 10 του N. 998/1979, προβλέπεται η συμμετοχή δασοπόνων σε επιτροπές που αφορούν το αντικείμενο εργασίας τους (Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων,  Επιτροπή Δασολογίου Περιφερειακής Ενότητας, κ.λπ.).

Παράλληλα, όπως έχει γράψει πρώτο το AgroNews, προκειμένου για σύσταση Δασικών Οργανώσεων, ο Νόμος προβλέπει πως απαιτούνται 21 μέλη, αντί 7 που ίσχυε μέχρι πρότινος και 25 του αρχικού σεναρίου.

Διαβάστε αναλυτικά τον σχετικό Νόμο

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία