BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Νέα χρηματοδοτικά μέσα για αγρότες σχεδιάζει η ΕΤΕπ

Νέο χρηματοοικονομικό εργαλείο για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν της 25ης Νοεμβρίου, στα πλαίσια του 7ου συνεδρίου Fi-Compass.

Ενίσχυση των κεφαλαίων της ζητά από τις Βρυξέλλες η ΕΤΕΠ

2
0

Σε πρώτο στάδιο, θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας, οι οποίες και θα ανακοινωθούν σύντομα, συμπεριλαμβανομένων πιλοτικών έργων, σε διάφορα κράτη - μέλη κατά τα επόμενα δύο έτη.

«Η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) ήδη στηρίζει αγροτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και βιώσιμα έργα στους τομείς των τροφίμων γεωργικής προέλευσης» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν.

«Η δυνατότητα των νέων χρηματοδοτικών μέσων αποτελεί ευπρόσδεκτο βήμα προς τη χρήση περισσότερων χρηματοδοτικών μέσων για τον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων είμαστε στο σωστό δρόμο για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη» προσθέτει ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, επισημαίνει: «Με την ανάπτυξη χρηματοδοτικών μέσων κατάλληλης μορφής και σε επαρκή ποσότητα στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, μπορούμε να ενισχύσουμε θεαματικά την ικανότητα των αγροτών μας και των αγροτικών επιχειρήσεων να καινοτομούν, να αναπτύσσονται, να εξάγουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Η νέα πρωτοβουλία ΕΓΤΑΑ-ΕΤΣΕ αποτελεί μια εξαιρετική νέα ευκαιρία που προσφέρει καταπληκτικές δυνατότητες για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Είμαι έτοιμος να υποστηρίξω πλήρως όλα τα κράτη μέλη που επιθυμούν να εξασφαλίσουν την πρόσβαση των αγροτών και των γεωργικών επιχειρήσεων στον χρηματοπιστωτικό τους τομέα».

Bρείτε εδώ στα αγγλικά την επίσημη παρουσίαση με τα: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής γεωργίας.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία