BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Οι καινούριες ιδέες έχουν εναλλακτική χρηματοδότησης

Εναλλακτικές ευκαιρίες χρηματοδότησης «ξεφυτρώνουν» η μία μετά την άλλη για πρωτότυπα επενδυτικά project. Είτε μέσω διαγωνισμών και βραβεύσεων, είτε μέσω ερευνητικών προγραμμάτων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Οι καινούριες ιδέες έχουν εναλλακτική χρηματοδότησης

1
0

Το θέμα είναι, όμως, αν πρόκειται για βραβεία τύπου «συγχαρητήρια» με ένα «χτύπημα στην πλάτη» ή αν υπάρχει και ουσιαστική οικονομική, τεχνική ακόμα και εμπορική στήριξη στην προσπάθεια του νέου επιχειρηματία, που επιλέγει να δραστηριοποιηθεί στην αγροτοκτηνοτροφική ή παρεμφερή παραγωγή.

Πρωτότυπη προσέγγιση
Γι’ αυτό το λόγο η Agrenda επιχειρεί να συγκεντρώσει τις προσπάθειες που γίνονται από διάφορους φορείς και να παρουσιάσει τις δυνατότητες που δίνονται ή δόθηκαν σε νέους με καινοτόμες ιδέες.

Ειδικά εάν δει κάποιος μερικά από τα παραδείγματα που κέρδισαν την χρηματοδότηση, θα καταλάβει ότι είναι θέμα πρωτότυπης προσέγγισης της αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων και όχι εκπαίδευσης ή επιστημονικών πτυχίων.

Ακόμα και οι ίδιοι οι διαγωνισμοί ως διαδικασίες έχουν πρωτότυπη προσέγγιση για το τι εννοούν ανταγωνισμό και αξιολόγηση σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια που προτείνονται. Σε κάθε περίπτωση κι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι για την εύρεση χρηματοδότησης, ο πολλαπλασιασμός τέτοιων πρωτοβουλιών είναι θετικό στοιχείο για όλη την οικονομία. Εξάλλου και οι ίδιοι οι ιδιώτες ή οι φορείς που πραγματοποιούν τέτοιες δράσεις προσβλέπουν στο μέλλον σε κάποιο όφελος, είτε διευρύνοντας την εμπορική τους παρουσία, είτε εκμεταλλευόμενοι την ιδέα για να την υλοποιήσουν, εάν ο «νικητής» δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτηθεί.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το φάκελο από το 404ο φύλλο της εφημερίδας Agrenda: kainotomia.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία