BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Πληρώνει μισθωμένα δικαιώματα ζητά ρέστα Χατζηγάκη ο Χόγκαν

Περιθώρια ανάκτησης δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης που χάθηκαν µε την τελευταία αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είτε γιατί ήταν µισθωµένα, είτε γιατί µεταβιβάσθηκαν το 2014 ή και νωρίτερα εποµένως οι αρχικοί δικαιούχοι δεν υπέβαλαν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης το 2015, άφησε µε την τοποθέτησή του κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο κοινοτικός επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν.

Πληρώνει μισθωμένα δικαιώματα ζητά ρέστα Χατζηγάκη ο Χόγκαν

1
0
Πρόκειται επί της ουσίας για τις 28.000 περιπτώσεις αγροτών που δεν συµπλήρωσαν στο χρόνο που έπρεπε τη λεγόµενη «φόρµα 6» µε αποτέλεσµα να µην µπορέσουν να ενεργοποιήσουν τα δικαιώµατά τους, όπως επίσης και για αρκετές ακόµα χιλιάδες δικαιούχων που προέβησαν σε µεταβιβάσεις δικαιωµάτων λίγο πριν από την αλλαγή της ΚΑΠ χωρίς να καταφέρουν ποτέ να κατοχυρώσουν αυτά τα δικαιώµατα

«Έχουµε εντοπίσει ότι υπάρχουν κάποια δικαιώµατα που δεν ξέρουµε που έχουν πάει», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Χόγκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτοµέρειες. Τις επεξηγήσεις επί του θέµατος ανέλαβε το γραφείο Τύπου του υπουργείου, το οποίο µε ανακοίνωσή του κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια αποκατάστασης αφορά στις παραπάνω περιπτώσεις.  

Η τοποθέτηση Χόγκαν ανοίγει θέµα «ζωντανέµατος» αυτών των χαµένων για πολλούς µέχρι σήµερα δικαιωµάτων της προηγούµενης περιόδου, έτσι ώστε να µπορέσουν να µετατραπούν σε δικαιώµατα βασικής ενίσχυσης.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία