BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

«Ουρές» κάνουν έξω από τις τράπεζες οι δικαιούχοι της ενιαίας ενίσχυσης

Τα τραπεζικά καταστήματα αναμένεται να κατακλύσουν τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου οι δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης για να εισπράξουν τα χρήματα τους. Την Παρασκευή πιστώθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δικαιούχων με το 50% της ενιαίας, συνολικά περίπου 1 δις ευρώ σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τις ημέρες των γιορτών (Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά) προβλέπεται να πιστωθεί και το υπόλοιπο 50% των χρημάτων.

Διαθέσιμα από Παρασκευή μεσημέρι στα ΑΤΜ τα χρήματα του τσεκ

0
1
Όσοι δικαιούχοι έχουν κάρτες έκαναν το Σαββατοκύριακο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Η εικόνα όμως των τραπεζικών λογαριασμών θα φανεί σήμερα στα γκισέ των τραπεζών: Θα ξεκαθαριστεί αν από τα χρήματα που πιστώθηκαν κάνουν κρατήσεις η Εφορία, δήμοι και ο ΟΓΑ σε περιπτώσεις οφειλών.  

Επισημαίνεται ότι τα ΑΤΜ εμφανίζουν το υπόλοιπο του λογαριασμού αλλά δεν ξεκαθαρίζουν αν αυτό είναι δεσμευμένο ή όχι.  Για παράδειγμα ένας δικαιούχος που περιμένει τώρα να εισπράξει 3.000 ευρώ και κάνει μέσω ΑΤΜ ανάληψη 500 ευρώ, εμφανίζεται υπόλοιπο 2500 ευρώ.

Σήμερα στο γκισέ της τράπεζας θα μάθει αν μπορεί να εισπράξει και το υπόλοιπο ποσό ή αν είναι δεσμευμένο από τον ΟΓΑ, την  Εφορία ή το δήμο, σε περίπτωση που διατηρεί οφειλές. Είναι πάντως βέβαιο ότι οι τράπεζες θα παρακρατήσουν τις δόσεις των δανείων και οι Ενώσεις τα χρήματα που αντιστοιχούν σε αγορές αγροεφοδίων που οι δικαιούχοι επιδοτήσεων δεν είχαν εξοφλήσει. Επίσης η ΕΑΣ Ηρακλείου θα κάνει κρατήσεις από 15 έως 200 ευρώ σε κάθε δικαιούχο, ανάλογα με το ύψος των επιδοτήσεων που εισπράττει.

Αντιδράσεις για τις κρατήσειςΣτο μεταξύ, στην Κρήτη αρκετοί αγρότες προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αν η ΕΑΣ Ηρακλείου επιμείνει στις κρατήσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει «έκτακτη εισφορά». Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από αγροτικές οργανώσεις των περιοχών Προφήτη Ηλία, Αρχανών και Αγίου Μύρωνα.

Να της καταγγείλουν παρακρατήσεις στις επιδοτήσεις   καλεί τους δικαιούχους η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «στο άρθρο 37 του νόμου 2538/97 ορίζεται ότι δεν μπορεί να γίνεται καμία παρακράτηση από τις κοινοτικές επιδοτήσεις,  αντίθετα ,οποιαδήποτε αντίθετη κίνηση από μεριάς Τράπεζας θεωρείται παράνομη και καταχρηστική , και κάθε αγρότης ο οποίος διαπιστώσει «παρακράτηση» του δικαιούμενου ποσού οφείλει για την στήριξη του να απευθυνθεί στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , να το καταγγείλει επωνύμως»


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

04-11-2013 14:23grigoris

broxi na paroun ta 100 ebro pou minan apo tis kratisis tou opekepe stin ousia den paei tpt stis tsepes mas na to skerei o kozmos afto gia na min nomizei oti pernoume lefta ;) kai oute logos gia apozimioseis apo pagero xalazi stin hmathia mono na kratan lefta kseroun.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία