BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Η Γερμανία καλεί την Κομισιόν να ολοκληρώσει σύντομα τη νέα ΚΑΠ

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας, Κρίστιαν Σμιτ, συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ντατσιάν Τσιόλος εκθέτοντάς του, μεταξύ άλλων, την ανησυχία του για την αβεβαιότητα που βιώνουν οι αγρότες όσον αφορά τη νέα ΚΑΠ.

Η Γερμανία καλεί την Κομισιόν να ολοκληρώσει σύντομα τη νέα ΚΑΠ

0
0

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι εφαρμοστικοί κανονισμοί όσο πιο γρήγορα γίνεται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι αγρότες μας χρειάζονται το συντομότερο δυνατό ασφάλεια για να προγραμματίσουν τις εργασίες τους. Το αργότερο ως το καλοκαίρι, πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει ποια πλαίσια θα ισχύουν από του χρόνου για τους αγρότες στη Γερμανία και την Ευρώπη».

Ο κ. Σμιτ ζήτησε ακόμα από την Κομισιόν οι κανονισμοί να είναι όσο το δυνατόν πιο απλοί και εφαρμόσιμοι. Όπως είπε, «χρειαζόμαστε  κανόνες που να είναι δίκαιοι απέναντι και στις προσδοκίες της κοινωνίας και στις απαιτήσεις των αγροτών. Τα νέα μέτρα πρέπει να είναι αποτελεσματικά και να έχουν προστιθέμενη αξία για το περιβάλλον. Όμως πρέπει και να μπορούν να εφαρμοστούν από τους αγρότες και να μην οδηγήσουν μεγάλες εκτάσεις στην αγρανάπαυση.»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον ορισμό του νέου αγρότη. Ο Γερμανός υπουργός επισήμανε ότι «οι ιδιοκτήτες γηπέδων γκολφ και οι εταιρείες που διαχειρίζονται αεροδρόμια ήδη, πριν τη μεταρρύθμιση, έχουν αποκλειστεί από τις ενισχύσεις στη Γερμανία. Από την άλλη, παρατήρησε,  ότι μια υπερβολικά στενή αρνητική λίστα για τις μη αγροτικές επιχειρήσεις μπορεί να οδηγήσει εκτός ενισχύσεων χιλιάδες εκμεταλλεύσεις με συμπληρωματικές δραστηριότητες στον τουρισμό. «Εδώ θα πρέπει να υπάρξει μια διευκρίνιση», δήλωσε ο κ. Σμιτ.

Ο επίτροπος Ντατσιάν Τσιόλος διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τις γερμανικές προτάσεις στις Βρυξέλλες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία