BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ενιαία ενίσχυση και στα εσπεριδοειδή ζητούν οι Χανιώτες

Να μη μεταβληθεί με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ το ποσοστό επί του συνόλου της ενιαίας ενίσχυσης που παίρνει κάθε περιφέρεια, ζητούν οι φορείς του νομού Χανίων, όπως αποφάσισαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε τη Δευτέρα 21 Ιουλίου. Επίσης προτείνουν να υπαχθούν στο καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης και τα εσπεριδοειδή.

Κανένας δεν θα χάσει με τη νέα ΚΑΠ πάνω από το 30% του τσεκ

3
0
Μάλιστα, οι Χανιώτες ζητούν άμεσα συνάντηση για το θέμα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη ο οποίος επεσήμανε το ζωηρό ενδιαφέρον των τοπικών φορέων για τη νέα ΚΑΠ.



«Η επικείμενη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας, ώστε ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την κρίση», τόνισε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε: «Η πρόταση μας είναι η κάθε περιφέρεια να εξακολουθήσει να παίρνει από την νέα ΚΑΠ το ίδιο ποσοστό επί των ενισχύσεων που έπαιρνε και στη προηγούμενη προγραμματική περίοδο. Απορρίπτουμε την πρόταση για κατανομή των αμέσων ενισχύσεων με διαίρεση της χώρας σε 2 Περιφέρειες (1 για τις καλλιέργειες και 1 για τους βοσκότοπους) αλλά και την πρόταση όλη η χώρα 1 περιφέρεια
Προβληματιζόμαστε με την πρόταση που προβλέπει 3 ζώνες και άρα 3 διαφορετικά επίπεδα δικαιωμάτων. Απαιτούμε να συμπεριληφθούν  τα εσπεριδοειδή στα προϊόντα που θα μπουν στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων» επεσήμανε ο κ. Βουλγαράκης και τόνισε: «Πιστεύομαι ότι θα πρέπει να στηριχτούν προγράμματα και δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας , ανάδειξης των ελληνικών φύλων και ποικιλιών»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς
Το ΓΕΩΤΕΕ και ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Ν. Χανίων με εκπρόσωπο τους τον Λευτέρη Ντουντουνάκη, Γραμματέα ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κρήτης, το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελαίας, με τον Καμπούρη Γιώργο, το ΜΑΙΧ με τον Καλαïτζίδη Χαρίτο, ο ΣΕΔΗΚ, με τον Νίκο Μιχελάκη, ο Δήμος Κισσάμου με τον Δήμαρχο Μυλωνάκη Γεώργιο και τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο Σταθάκη Θεόδωρο, ο Δήμος Αποκορώνου με τον Αντιδήμαρχο Στέλιο Μιχελάκη, ο Δήμος Χανίων με τον Ειδικό Σύμβουλο του Δήμαρχου,  Στέλιο Ρίγλη, ο Δήμος Πλατανιά με τον Δημοτικό Σύμβουλο Χαλακατεβάκη Ηλία, ο Δήμος Σελίνου-Κανδάνου με τον Δήμαρχο Δερμιτζάκη Γεώργιο, ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων, Μενούσης Σταυριανουδάκης, οι Μπικάκης Γεώργιος και Γωνιωτάκης Γεώργιος, ως Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «η ΕΝΟΤΗΤΑ », ο Τρικουνάκης Ευτύχης, Πρόεδρος της Ομάδας Εσπ/δων ο «ΚΟΡΜΟΣ», ο Αλέξανδρος Γιανενάκης, Πρόεδρος του Α. Σ. Πλατάνου, ο Τραχανατζής Μανώλης, Εκπρόσωπος της Ομάδας των Βιοκαλλιεργητών και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Χανίων, Μιχάλης Μεσσαριτάκης, Δ/ντης της ΔΑΟΚ, Χρύσα Χαριτάκη Μακράκη, Αν/ρια Δ/ρια της ΔΑΟΚ,  Μαρία Μυλωνάκη, Τμηματάρχης στην ΔΑΟΚ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία