BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Πρόνοια για αγελαδοτρόφους μέσω της ΚΑΠ, ζητά ο Γ. Ορφανός

Την ανάγκη στήριξης του κλάδου της ελληνικής βοοτροφίας από τη νέα ΚΑΠ, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, αποδεχόμενος αίτημα του συλλόγου βοοτρόφων Ημαθίας, να συνδράμει στην κατεύθυνση της διατήρησης της ίδιας πολιτικής των επιδοτήσεων για τον κλάδο και στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ανακατανομή πόρων στα προγράμματα

1
0
Το θέμα τέθηκε από το μέλος του συλλόγου κ. Δημήτρη Κάτσιο, στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με τον κ. Ορφανό να υπογραμμίζει πως η κτηνοτροφία αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της αγροτικής οικονομίας

«Ο νομός Ημαθίας είναι πρώτος πανελλαδικά στην παραγωγή βόειου κρέατος, γεγονός που καθιστά απόλυτα λογικό το αίτημα των βοοτρόφων να ενταχθούν στις ομάδες αυτές που απολαμβάνουν της στήριξης των αγροτικών προγραμμάτων της Ε.Ε», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως το κρέας που παράγεται στις βοοτροφικές μονάδες είναι ποιοτικό.

«Εφαρμόζουν στην πράξη την αγροτική ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, καθώς δημιουργούν θέσεις εργασίας, παράγουν κρέας το οποίο ξέρουμε πως έχει διαμορφωθεί πριν πάει στην αγορά και είναι εκείνοι που έχουν ελληνικό κρέας πραγματικά και όχι κατ’ όνομα», σημείωσε ο κ. Ορφανός.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία