BACK TO
TOP
Πολιτικές

Τη δυνατότητα επιδότησης του ασφαλίστρου στον ΕΛΓΑ προτείνει ο Χαρακόπουλος

Τη διεύρυνση των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων και την επιδότηση ασφαλίστρου στον ΕΛΓΑ ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το βιογραφικό του Μάξιμου Χαρακόπουλου

1
0
Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την υποβολή του Εθνικού Φακέλου για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Κομισιόν ανέφερε ότι «με τη νέα ΚΑΠ οι επιδοτήσεις θα κατευθύνονται σε όσους  πραγματικά παράγουν».

Επίσης, τόνισε ότι ο εθνικός φάκελος δίνει προτεραιότητα στους Νέους Αγρότες, τους κτηνοτρόφους, την ενίσχυση αγροτικών προϊόντων στρατηγικής σημασίας και τη δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρακόπουλου:«Κατά τη θητεία μου στο ΥπΑΑΤ είχαμε ήδη συμφωνήσει ότι οι επιδοτήσεις πρέπει να δίνονται επιτέλους στους ενεργούς αγρότες και, παράλληλα, είχαμε θέσει συγκεκριμένους στόχους για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς  τομέα. Είναι θετικό ότι η τελική πρόταση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Το νέο, λοιπόν, παραγωγικό μοντέλο που παρουσιάζεται στον Εθνικό Φάκελο δίνει προτεραιότητα
  • στην ηλικιακή ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού,
  • στην κτηνοτροφία,
  • στην ενίσχυση αγροτικών προϊόντων στρατηγικής σημασίας και
  • στον εξορθολογισμό της κατανομής των ενισχύσεων και την αποκατάσταση στρεβλώσεων του παρελθόντος.
Παρά τις μειώσεις στα κονδύλια του αγροτικού τομέα, με τη νέα ΚΑΠ ενισχύονται όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και διευκολύνεται η είσοδος νέων. Ειδικά για τους νέους αγρότες, τους οποίους άλλωστε στηρίξαμε ενεργά και κατά τη θητεία μου στο ΥπΑΑΤ με το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, προβλέπεται ποσό επιπλέον 25% επί της βασικής ενίσχυσης με την πλήρη αξιοποίηση του ποσοστού 2% επί του Εθνικού Φακέλου.

Επιπλέον, το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα ενισχύσει την πρωτογενή παραγωγή και θα δώσει νέα πνοή στην οικονομική δραστηριότητα της υπαίθρου. Οι κοινοτικοί πόροι, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος καθαρά της αγροτικής παραγωγής, όπως στην κατασκευή εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων, και να μην επαναληφθούν φαινόμενα σπατάλης σε πλατείες και αναπλάσεις. Ταυτόχρονα, εκτός των άλλων, θα πρέπει να διευρυνθούν τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα και να αξιοποιηθεί η δυνατότητα επιδότησης του ασφαλίστρου στον ΕΛΓΑ

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, για την καθοριστική συμβολή του στη διαμόρφωση του Εθνικού Φακέλου για τη νέα ΚΑΠ, τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτρη Μελά, με τον οποίο συνεργάστηκα στενά κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου η σημερινή πολιτική ηγεσία να ολοκληρώσει το σημαντικό αυτό έργο επιτυχώς»
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία