BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Σε διασπορά οι συνδεδεμένες, ως 57 ευρώ/εκτάριο στο σκληρό σιτάρι

Δεκαπέντε είναι τελικά τα προϊόντα που μπαίνουν στην παρέα των συνδεδεμένων ενισχύσεων, σύμφωνα με το έγγραφο του Εθνικού Φακέλου που κατατέθηκε στις Βρυξέλλες και παρουσίασε αποκλειστικά η εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Πέμπτη 14 Αυγούστου.

Σε διασπορά οι συνδεδεμένες, ως 57 ευρώ/εκτάριο στο σκληρό σιτάρι

3
1

Συµπύρηνα ροδάκινα (για χυµό), κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις (πεδινές και ορεινές) χωρίς έκταση και µεταξοσκώληκες µπαίνουν στην παρέα  της συνδεδεµένης. Ενδιαφέρον είναι και το στοιχεία ότι οι σχετικές ενισχύσεις χρόνο µε το χρόνο αυξάνονται και στο σκληρό σιτάρι π.χ. φθάνει από τα 36 στα 57 ευρώ το εκτάριο.   

Ακόμα, η καλλιέργεια του ρυζιού «πριµοδοτείται» από τη νέα περίοδο µε συνδεδεµένη ενίσχυση με κόστος υψηλότερο από πολλές ανταγωνιστικές της, αφού συν τοις άλλοις λαµβάνει χώρα δε εδάφη όπου λόγω αλατότητας δεν µπορεί να καλλιεργηθεί τίποτε άλλο.

Το ίδιο συµβαίνει και µε τη βιοµηχανική ντοµάτα, η οποία τα τελευταία χρόνια τείνει να εκλείψει σε παραδοσιακές περιοχές καλλιέργειας. Στους νεοεισερχόµενους στις συνεδεδεµένες ενισχύσεις ανήκει και το σπαράγγι, το οποίο βιώνει µια σηµαντική µείωση των καλλιεργούµενων εκτάσεων µε αντίστοιχη µείωση της παραγωγής, η οποία έχει άµεσες επιπτώσεις στον όγκο των εξαγωγών καθόσον το 99% του παραγόµενου προϊόντος εξάγεται κυρίως σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Μείωση των καλλιεργούµενων εκτάσεων και µείωση της παραγωγής παρατηρείται και στα ζαχαρότευτλα, µια καλλιέργεια η οποία για συγκεκριµένες περιοχές της Ελλάδας, όπου έχει αναπτυχθεί ήδη από το 1960, έχει πολύ µεγάλη οικονοµική σηµασία.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-08-2014 14:05giannis

δηλαδη οσα γραφεται στην αγκρεντα το βαμβακι ειναι εκτος συνδεδεμενης ειστε σιγουροι

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία