BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αναθεωρείται η λίστα στις συνδεδεμένες ενισχύσεις

Παράθυρο για επανεξέταση του καταλόγου των συνδεδεµένων ενισχύσεων, προκειµένου να συµπεριληφθούν προϊόντα που πλήττονται από το εµπάργκο της Ρωσίας, ανοίγει στα κράτη µέλη- εφόσον το ζητήσουν - ο Επίτροπος γεωργίας Ντατσιάν Τσιόλος, όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου μαζί με το περιοδικό Profi . Την ίδια ώρα, θέτει πλαφόν στα αιτήµατα για τις αποζηµιώσεις, ορίζοντας ανώτατα όρια στήριξης για τα οπωροκηπευτικά.

Αναθεωρείται η λίστα στις συνδεδεμένες ενισχύσεις

2
0

Διαβάστε στο ρεπορτάζ της Agrenda για όσα προκύπτουν από το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου. Κατάργηση των θέσεων του ειδικού γραµµατέα για τα ευρωπαϊκά προγράµµατα και του ενικού γραμματέα διεθνών σχέσεων, αλλά και συγχώνευση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής φέρνει το νέο οργανόγραµµα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Ακόμα, αναλυτικά σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας όλο το νομοσχέδιο που βάζει σε καινούργια βάση τις ιχθυοκαλλιέργειες. Όπως θα διαβάσετε, νόµος τους κράτους οι Ζώνες Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας και οι µισθώσεις δηµόσιων υδάτινων ή χερσαίων εκτάσεων για τη δηµιουργία-επέκταση µονάδων από ιδιώτες επενδυτές. Απλουστεύονται επίσης οι διαδικασίες αδειοδότησης µε υπηρεσία µιας στάσης.

Μάθετε τι φέρνει η φετινή ∆ΕΘ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda, διπλάσια είναι φέτος η παρουσία του αγροδιατροφικού τοµέα στην 79η ∆ΕΘ, από την οποία δεν λείπουν οι διαµαρτυρίες των αγροτών.

Επίσης, βρείτε αναλυτικά όλη την απόφαση για τη συνταγογράφηση. Όπως θα ενημερωθείτε από το δισέλιδο δημοσίευμα της σαββατιάτικης εφημερίδας, η φυτοπροστασία γίνεται πλέον µόνο µε συνταγή. Ηλεκτρονικά και σε µητρώο οι συνταγές, που θα εκδίδουν πλέον έµποροι και γεωπόνοι, προϊόντων φυτοπροστασίας.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τους Νέους Αγρότες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Agrenda, πιο ελαστικά γίνονται τα κριτήρια µοροδιότησης για το πριµ πρώτης εγκατάστασης.

Βρείτε σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας τετρασέλιδο φάκελο για την κτηνοτροφία, που δείχνει να χάνει δυνάµεις, αφού φθίνει σε παραγωγικό δυναµικό, σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΠΕ.


Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:

Επικαιρότητα

• Ένας Ισπανός κι ένας Ιρλανδός για τη θέση του Επιτρόπου Γεωργίας. σελ. 44

• Αν δεν ικανοποιηθούν οικονοµικά δεν παραδίδουν τεύτλα οι παραγωγοί. σελ. 10

 

Επενδύσεις

• Έως 30 Σεπτεµβρίου αιτήσεις στο τριετές πρόγραµµα προώθησης οίνου. σελ. 4 

• Μείωση 20% στα 12.000 ευρώ για το εισόδηµα αναφοράς Νέων Αγροτών. σελ. 16

 

Οικονομία

• Σε οριακό σηµείο η βιωσιµότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας. σελ. 27-30

• ∆ικαίωση από τον Άρειο Πάγο περιµένει κτηνοτρόφος για τα πανωτόκια. σελ. 24

 

Εμπορεύματα

• Λίγο πριν τη συγκοµιδή της νέας σοδειάς το δολάριο ενισχύει το βαµβάκι. σελ. 22

• Αυξηµένη ζήτηση και τιµή έχουν αυξήσει τις φυτεύσεις στα αµύγδαλα. σελ. 12


Editorial

Καλές οι χαρές και τα πανηγύρια των κομματικών παραγόντων που ανηφορίζουν με τις κουστωδίες τους, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καλά και τα περίπτερα που στήνονται για να διαλαλήσουν την πρόοδο στον τομέα της αγροτικής παραγωγής.

Όμως στην ύπαιθρο… το καζάνι βράζει, κι αν η Αθήνα γνώρισε την κορύφωση της κρίσης προ διετίας, η περιφέρεια, τώρα βλέπει τα δύσκολα.

Άλλωστε, πριν από τη μεγάλη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης, σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, όπως π.χ. στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, στον Άγιο Μάμα της Χαλκιδικής και στο Φωτολίβος της Δράμας έχουν γίνει κάποιες μέρες νωρίτερα, μερικά από τα πιο γνωστά ετήσια αγροτικά πανηγύρια, όπου, κάθε καλοπροαίρετος επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το κλίμα της αγοράς και τη διάθεση των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής. Σε κάθε περίπτωση, οι εντυπώσεις που άφησαν φέτος αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι και οι καλύτερες.

Η κατάρρευση της αγοράς στα επιτραπέζια ροδάκινα που επιδεινώθηκε από το εμπάργκο της Ρωσίας, η δεύτερη δύσκολη χρονιά για τις τιμές στο καλαμπόκι, τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν τα διεθνή χρηματιστήρια βάμβακος, οι πληγές από την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό, τα απλήρωτα ποσά της εξισωτικής και οι καθυστερήσεις με τα αγροτικά προγράμματα, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για αναπτυξιακά όνειρα και νέες επενδύσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Γεωργοί και κτηνοτρόφοι ζουν καθημερινά με την αγωνία της οικονομικής επιβίωσης και μεταθέτουν σε… καλύτερες μέρες τις επενδυτικές τους δαπάνες. Έτσι όμως, η φτώχεια φέρνει γκρίνια και το αντίστροφο!  

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία