BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Πρώτα συμψηφισμοί με επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου, μετά με επιδοτήσεις

Από τα ποσά που θα συγκεντρωθούν μέσω του συμψηφισμού των οφειλών αγροτών προς τον ΟΓΑ με τις επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου θα εξαρτηθεί αν τελικά θα εφαρμοσθεί –και πώς ακριβώς- το μέτρο της παρακράτησης των κοινοτικών ενισχύσεων, δηλώνει τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος την Τρίτη 22 Οκτωβρίου μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «6 με 10».

Φθηνότερο πετρέλαιο για τους αγρότες ζητά ο Π. Κουκουλόπουλος

0
1

«Ο ΟΓΑ ξεκινάει από συμψηφισμό επιστροφών ΦΠΑ και πετρελαίου που παίρνουν οι αγρότες. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από κανένα γεωργό ή κτηνοτρόφο σε όλη τη χώρα ότι θα πρέπει να συμψηφίζουμε επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου,  που είναι εθνικά λεφτά με οφειλές στον ΟΓΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος.

Αποκάλυψε ότι «αυτές τις μέρες γίνεται εκκαθάριση ΦΠΑ και πετρελαίου και φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που προσδοκούσαμε να εισπράξουμε από τη συγκεκριμένη ρύθμιση – νόμου που έγινε τον Απρίλη θα επαληθευτεί».

«Έτσι, χάρη στους μεγάλους συμψηφισμούς από τις επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου, πιθανά να μη χρειαστεί να περάσουμε καθόλου στα άλλα μέτρα», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός από το βήμα της πρόσφατης Γ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη αγροτών προς τον ΟΓΑ ανέρχονται σε 90 εκατ. ευρώ.

Επομένως, απαραίτητη προϋπόθεση για να μην γίνουν παρακρατήσεις των κοινοτικών ενισχύσεων –σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουκουλόπουλο- είναι μέσω του συμψηφισμών επιστροφών ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου να «μαζευτούν» 90 εκατ. ευρώ…

Εξάλλου πρόσφατα στη Βουλή ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του εθελοντικού συμψηφισμού, όπως αυτός εφαρμόζεται με τις πληρωμές του ΕΛΓΑ.

 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

23-10-2014 13:58george

συμψηφισμος φπα κ.α. με ληξιπροθεσμες οφειλες των αγροτων να το δεχθω εστω και με βαρια καρδια.Η εφαπαξ παρακρατηση του ΕΝΦΙΑ απο τον ΦΠΑ ,ενω ολοι οι αλλοι μπορουν να τον εξοφλησουν σε εξι δοσεις, ποιανου "εξυπναδα" ητανε?ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ?ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ. Μην χρησιμοποιησω καμμια πιο βαρια κουβεντα σεβομενος τον δημοσιο διαλογο!!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία