BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Τροπολογία για εξαίρεση ενισχύσεων από συμψηφισμούς έφερε το ΠΑΣΟΚ

Να μη συμψηφίζονται οι κοινοτικές επιδοτήσεις στους αγρότες με οφειλές προς τον ΟΓΑ παρά μόνο εθελοντικά ζητάει το ΠΑΣΟΚ με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τη διάθεση δημοσίων εγγράφων που ψηφίζεται την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής και στο οποίο συμπεριλήφθηκε η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.

1
0

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι πρέπει «να εξαιρεθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις που καταβάλλονται στους δικαιούχους κοινοτικών ενισχύσεων αγρότες με βάση τις εκτάσεις και τα ζώα από τον συμψηφισμό με οφειλές προς τον ΟΓΑ, αλλά και να βελτιωθεί και ο τρόπος καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του Οργανισμού με την εφαρμογή ανάλογων διαδικασιών εθελοντικής εκχώρησης ενισχύσεων με βάση δήλωση του δικαιούχου, όπως ακριβώς εφαρμόζεται σήμερα με τον ΕΛΓΑ.

Αναφέρεται επίσης ότι η βουλευτική τροπολογία αναφέρει επίσης ότι για την απρόσκοπτη εφαρμογή της ΚΑΠ και την αποφυγή προβλημάτων της παραγωγικής διαδικασίας των αγροτών πρέπει από το πεδίο εφαρμογής της υποπαραγράφου ΙΑ2 4254/2014(ΦΕΚΑ85) του να εξαιρεθούν οι ενισχύσεις που καταβάλλονται στους δικαιούχους κοινοτικών ενισχύσεων αγρότες με βάση τις εκτάσεις και τα ζώα.

«Η εθελοντική εκχώρηση ενισχύσεων δίνει ένα επί πλέον πλεονέκτημα στους δικαιούχους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, να προβαίνουν σε πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών όταν διαθέτουν τις ανάλογες ταμειακές ροές πράγμα που τους διευκολύνει στον προγραμματισμό των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους. Για τον λόγο αυτό πρέπει να προστεθεί στο άρθρο 4 του ν. 2458/1997 (ΦΕΚ 15 Α) η δυνατότητα αυτή» όπως αναφέρει η τροπολογία στην ατιολογική της έκθεση.

 

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές: Παναγιώτης Ρήγας, Χρήστος Γκόκας, Γιάννης Κουτσούκος, Κώστας Τριαντάφυλλος, Γιάννης Δριβελέγκας, Κώστας Σκανδαλίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Δημήτρης Σαλτούρος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Μιχάλης Κασσής, Πύρρος Δήμας, Θανάσης Μωραΐτης, Συμεών Κεδίκογλου, Νίκος Σηφουνάκης, Απόστολος Κακλαμάνης και Γιώργος Παπανδρέου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία