BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Τι αλλάζει στον Εθνικό Φάκελο για τη νέα ΚΑΠ

Όλες τις αλλαγές που έρχονται στον Εθνικό Φάκελο για τη νέα ΚΑΠ παρουσιάζει σε ειδικό τετρασέλιδο φάκελο η εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου μαζί με το περιοδικό Profi. Μετατόπιση ενισχύσεων σε κατηγορίες αγροτών, που μέχρι σήμερα είχαν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση στο καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης και καλύτερη αξιοποίηση των συνδεδεμένων, φαίνεται πως θα επιδιώξει με αλλαγές στον εθνικό φάκελο για τη νέα ΚΑΠ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Τα περιθώρια στενά και θα εξαντληθούν σε «λογιστική» ανακατανομή.

Τι αλλάζει στον Εθνικό Φάκελο για τη νέα ΚΑΠ

2
0

«Βαρύ» το γάλα µε τα Φριζάρτα, όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Μέχρι 300 κιλά γάλα µετράει για κάθε προβατίνα η βελτιωµένη φυλή των Φριζάρτα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις αλλαγές και το νέο προφίλ στην πλατεία Βάθη. Όπως θα διαβάσετε, μετά τις προγραµµατικές οι αλλαγές σε θέσεις κλειδιά του υπουργείου Γεωργίας.

Ακόμα, μόνο σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας, νέες αποκαλύψεις για τα βοσκοτόπια. Σπείρα με άκρες στον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει «καπακώσει» τις εκτάσεις. Αποκλειστικά όλο το ρεπορτάζ και το σχετικό εξώδικο. Λίστα µε ονόµατα κυκλώµατος που έχουν «καβαντζώσει» µεγάλες εκτάσεις βοσκότοπων, παίρνοντας «την µπουκιά από το στόµα» των γνήσιων κτηνοτρόφων, έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Αφορµή δίνει η υπόθεση της Αετοµιλίτσας στην Πίνδο και το εξώδικο οµάδας µετακινούµενων κτηνοτρόφων που παρουσιάζει η Agrenda. 

Αναλυτικό δημοσίευμα με όλα τα ντεσού από τη Zootechnia. Το ενδιαφέρον της νέας γενιάς αγροτών απέσπασαν τα τεχνολογικά επιτεύγµατα της φετινής 9ης Zootechnia. Τα µηχανήµατα συγκοµιδής ζωοτροφών   αναµφίβολα είχαν την τιµητική τους.

Επίσης, μπαίνει τάξη στις εκατό δόσεις. Όπως θα ενημερωθείτε από το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, με βάση το ατομικό εισόδημα η βελτίωση που έρχεται στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΓΑ κ.α.). Η δόση, σύμφωνα με τις αλλαγές του οικονομικού επιτελείου, δεν θα ξεπερνάει το 30% του μηνιαίου εισοδήματος του οφειλέτη, ενώ θα προβλέπεται μέχρι και «πάγωμα» χρεών για όσους δεν μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την πορεία των εμπορευμάτων, που αποδεικνύει ότι το 2015 είναι παθητικό. Μείωση στις τιµές αγροτικών εµπορευµάτων «βλέπει» το 2015 η Παγκόσµια Τράπεζα, λόγω της εκροής κεφαλαίων.

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:

Οικονομία

• Μέχρι τέλος Μαρτίου κλείνουν ακόµη βιβλία όσοι πρόλαβαν για ΦΠΑ

• Φόρο 13% από το πρώτο ευρώ για το 2014 θα πληρώσουν οι αγρότες

 

Επικαιρότητα

• Το µέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στις προγραµµατικές της κυβέρνησης

• Το φιλόδοξο σχέδιο του ΑΣ Βόλου για τα προϊόντα της Μαγνησίας

 

Εμπορεύματα

• Μόνο το φθηνό πετρέλαιο πιέζει τον ελκυστικό για τον παραγωγό ηλίανθο

•Έκτακτες εισαγωγές ελαιολάδου εκ Τυνησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

 

Επενδύσεις

• Έδωσαν χέρια Νοµικός-Πειραιώς για την πρώτη συµβολαιακή στην ντοµάτα

• Στροφή στο ζωικό κεφάλαιο έδειξε η Zootechnia που φέτος έλαµψε

 

Editorial

Ο τοµέας της αγροτικής πολιτικής στη χώρα µας πάσχει σε πολλά επίπεδα. Πάσχει στο επίπεδο του σχεδιασµού από την πλευρά της Πολιτείας, πάσχει στο επίπεδο της οργάνωσης των συντελεστών του χώρου, πάσχει και στην κατανόηση των κατευθυντήριων γραµµών από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για δεκαετίες ολόκληρες, η χάραξη της αγροτικής πολιτικής γίνεται ερήµην των δραστηριοποιούµενων στον αγροτικό χώρο και, για να λέµε τα πράγµατα µε το όνοµά τους, οι κοινοτικοί πόροι που ήταν διαθέσιµοι όλα αυτά τα χρόνια για την ενίσχυση της παραγωγικής προσπάθειας στον αγροτικό χώρο, διέρρεαν µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο και σε ένα πολύ µεγάλο βαθµό στους ασκούντες κάθε φορά πολιτική ή σε γραφειοκράτες που παρασιτούν στο χώρο.

Στις επικείµενες προγραµµατικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν αρκούν οι γενικόλογες αναφορές για την πάταξη της διαπλοκής και την αποκατάσταση της διαφάνειας. Ο αγροτικός χώρος και οι πραγµατικοί επαγγελµατίες της αγροτικής παραγωγής έχουν πληρώσει ακριβά τη στρεβλή εικόνα αγοράς που παρουσιάζει ο τοµέας των αγροτικών προϊόντων και την σοβιετικού τύπου εξάπλωση της γραφειοκρατίας (παντός είδους) σε όλο το φάσµα της διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων.

Απαιτούνται πολιτικές που θα βάλουν τα πράγµατα σε τάξη και θα λειτουργούν σε όφελος των παραγωγών. Αντίστοιχα και οι αγρότες οφείλουν να σεβαστούν τους κανόνες της Πολιτείας και να κινηθούν µε γνώµονα τις πραγµατικές ανάγκες της αγοράς, το σεβασµό στο δηµόσιο χρήµα, έτσι ώστε να δικαιώσουν µε κάθε τρόπο αυτή τη φορά τις µεγάλες προσδοκίες, για τις δυνατότητες της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, που έχουν καλλιεργηθεί στην κοινωνία.                   

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία