BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Όλη η απόφαση για μεταβολές βασικής ενίσχυσης

Αποκλειστικό ειδικό οχτασέλιδο ένθετο με όλη την απόφαση για µεταβολές ενιαίας ενίσχυσης φιλοξενεί σε αυτό το φύλλο η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Μαιου μαζί με το περιοδικό Profi. Έως τις 15 Μαΐου πρέπει να υποβληθούν για οριστικοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αιτήσεις για τις µεταβολές που µπορεί να επήλθαν στην κατάσταση ενός δικαιούχου µετά τη δήλωση ΟΣ∆Ε 2014.

Όλη η απόφαση για μεταβολές βασικής ενίσχυσης

2
0

Πολλαπλάσιες οι απώλειες αποζηµιώσεων για τους αδυνατούντες να καταβάλουν έγκαιρα τις εισφορές ΕΛΓΑ, όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda. Χαρακτηριστική η περίπτωση καλλιεργητή που για 400 ευρώ χάνει 6.000 ευρώ αποζηµίωση. Η παράταση εξόφλησης των υποχρεώσεων (µέχρι τις 31 Ιουλίου), που ανακοίνωσε ο Οργανισµός, δεν λύνει, απλά µεταθέτει το πρόβληµα.

Διαβάστε ακόμα σε αυτό το φύλλο της Agrenda για τον κλιμακωτό φόρο στις επιδοτήσεις. ∆εύτερες σκέψεις επικρατούν στο οικονοµικό επιτελείο σε ό,τι αφορά την καθολική εξαίρεση των επιδοτήσεων από τη φορολογία. Κερδίζει πόντους το σενάριο της κλιµακωτής φορολόγησης ή καθιέρωσης πλαφόν. 

Ενημερωθείτε για τους παράδροµουςπου ανοίγονται στο εµπάργκο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της σαββατιάτικης εφημερίδας, προσδοκίες για άµεση άρση του εµπάργκο είτε για προϊόντα είτε για χώρες, καλλιέργησε στην πλατεία Βάθη το ρωσικό κλιµάκιο ελεγκτών.

Μόνο σε αυτή την Agrenda, όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τη λύση που βρίσκεται σχετικά με το Propanil. Σε αναδίπλωση η πλατεία Βάθη για την κατ' εξαίρεση χρήση 4 δραστικών.

Ακόμα, για τα... βακούφια ψάχνει η ΠΑΣΕΓΕΣ. Διαβάστε ειδικό ρεπορτάζ σε αυτό το φύλλο της Agrenda, σχετικά με τις «γέφυρες» στον Ιερώνυµο, που ρίχνει ο Καραµίχας για τα εκκλησιαστικά κτήµατα.



ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ• Σε αναµµένα κάρβουνα οι παραγωγοί ελαιολάδου για τη δακοκτονία σελ. 1
• Αναδιπλώνεται το υπουργείο για το Propanil στην ορυζοκαλλιέργεια σελ.

ΕMΠΟΡΕΥMΑΤΑ• Μεγάλες προσδοκίες για την εγχώρια αγορά από το ακτινίδιο Soreli σελ. 26, 3
• Μπόλικο και µε πλεονέκτηµα βγαίνει φέτος στις αγορές το ελληνικό κεράσι σελ. 2

ΟΙΚΟΝΟMΙΑ• Προκρίνεται η κλιµακωτή φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων σελ. 44-4
• Παράλογες αντικειµενικές αξίες δίνει η εφορία σε χωράφια της Αχαΐας σελ. 5
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
• Τριπλάσια στρέµµατα φέτος για την ποικιλία βάµβακος Armada του Οίκου Σπύρου σελ. 3
• Αίτηµα πληρωµής µέχρι 30 Ιουνίου, αλλιώς χάνεται η εγγυητική στα Σχέδια σελ. 1

EditorialΣτα λόγια τους συνεταιρισµούς τους θέλουν όλοι, στην πράξη βέβαια αυτό το οποίο καταγράφεται είναι η ταλαιπωρία του θεσµού και η συστηµατική φθορά ακόµα και εγχειρηµάτων που σε κάποιες περιόδους αποτέλεσαν παραδείγµατα προς µίµηση
Είναι αλήθεια ότι ο ανταγωνισµός µε όρους αγοράς αποτελεί δύσκολη υπόθεση. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις διαθέτουν την  ευελιξία να προσαρµόζονται ακόµα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Παράλληλα συχνά βρίσκουν τρόπο να επηρεάζουν προς ίδιον όφελος τις επιλογές της κεντρικής διοίκησης
Στον αγροτικό κόσµο και στα συνεργατικά σχήµατα που διαγράφουν µια αξιόλογη πορεία τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα µας δεν έχει παρατηρηθεί, τουλάχιστον ευρέως, συνειδητοποιηµένη συλλογική λειτουργία και ουσιώδης κατανόηση των πλεονεκτηµάτων που εξασφαλίζει η συµµετοχή σε οργανώσεις αυτής της µορφής. Την ίδια ώρα, ό,τι δεν καταφέρνει εις βάρος των συλλογικών προσπαθειών η επίµονη και λυσσώδης πολλές φορές πολεµική εκ µέρους των ιδιωτικών επιχειρήσεων (ντόπιων και διεθνών), το προσφέρουν οι «απλόχερες» παρεµβάσεις του κράτους
Υπάρχει ο φόβος ότι συνειδητά ή ασυνείδητα, το ίδιο µπορεί να συµβεί και σήµερα. Άλλωστε είναι νωπά τα δραµατικά αποτελέσµατα της τελευταίας ηµιτελούς παρέµβασης µε τον 4015/2011, γνωστού και ως νόµου Σκανδαλίδη. Είναι ο νόµος που επιτάχυνε τη φθορά και χρεωκοπία ακόµα και των λίγων οργανώσεων που έδειχναν ανθεκτικές στο ιδιότυπο περιβάλλον και στις δύσκολες οικονοµικές συνθήκες. Εκτιµάται ωστόσο ότι ακόµα και σήµερα, η πιστή τήρηση και αξιοποίηση ενός «κακού» νόµου, όπως ο 4015, είναι προτιµότερη από την αγωνιώδη και ενδεχοµένως επιπόλαιη αναθεώρησή του. Εκτός κι αν ο στόχος είναι να µην µείνει, τελικά, τίποτα όρθιο!       
Agrenda
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία