BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Παράσιτα ροκανίζουν το Εθνικό Απόθεμα

Στο απυρόβλητο οι «καλοαναθρεµένοι» από το Εθνικό Απόθεµα. Πληροφορίες της Agrenda, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 29 Μαιου μαζί με το Wine Trails, θέλουν τις αρµόδιες αρχές να µένουν ατάραχες µπροστά στο όργιο κλοπής δικαιωµάτων από τον εθνικό κουµπαρά. Τελευταίο παράδειγµα, νεόκοπος αγροτοσυνδικαλιστής, που τα έχει φορτώσει σε... Γερµανίδα τουρίστρια!

Παράσιτα ροκανίζουν το Εθνικό Απόθεμα

0
0

Ακόμα, μόνο σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας ενημερωθείτε για την ΚΥΑ των βοσκότοπων µε 100 εκατ. ευρώ µείον. Πάνω από 3 εκατ. βοσκότοποι λείπουν για να ενεργοποιηθούν τα επιδιωκόµενα ιστορικά -κατά βάση- δικαιώµατα. «Θα µας κάνουν όλους µετακινούµενους» φωνάζουν οι κτηνοτρόφοι σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία που χάνουν επιδοτήσεις. 

Την ίδια ώρα, ο καταρροϊκός ροκανίζει το πριµ. Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της Agrenda, εκτός πληρωµής του ποιοτικού πριµ του Άρθρου 68, κρατώντας κλειδωµένα τα ΑΦΜ τους, πέταξε το ηλεκτρονικό σύστηµα του ΟΠΕΚΕΠΕ τους χιλιάδες αιγοπροβατοτρόφους, που δήλωσαν πέρυσι ότι έχασαν τα ζώα τους από τον καταρροϊκό πυρετό.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda για την εκτατική χοιροτροφία. Όπως θα ενημερωθείτε, αποκλείεται από το καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης η εκτατική χοιροτροφία, παρά τις προσδοκίες περί του αντιθέτου που είχαν καλλιεργηθεί. Τώρα προσβλέπει µόνο στα βιολογικά.

Πέτυχαν χρονιά µε τα βερίκοκα, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας. Καινούργιοι παίχτες, Έλληνες και ξένοι, έµποροι και κοµποστάδες, ζητάνε φέτος βερίκοκο, το οποίο πληρώνεται καλά.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ• Κάτω από το τραπέζι αλλάζουν χέρια «ανενεργά» δικαιώµατα οινάµπελων σελ. 2
• Εως τον Σεπτέµβριο θα πληρωθούν όλα τα χρωστούµενα λέει το υπουργείο σελ.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ• Πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα για το ιταλικό µοντέλο αγροτουρισµού σελ. 4
• Μένουν πίσω οι σκέψεις για 40.000 ευρώ πριµ στους Νέους Αγρότες σελ. 1

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ• Μπαίνει µε το δεξί στην αγορά το µειωµένο φετινό επιτραπέζιο ροδάκινο σελ. 3
• Ανεβάζει το καλαµπόκι η έλλειψη αποθεµάτων στη Βόρεια Αµερική σελ. 2

EDITORIALΤο τοπίο παραµένει θολό, οι εξελίξεις όµως τρέχουν και µια προσεκτική µατιά στα τεκταινόµενα της ελληνικής γεωργίας δεν µπορεί παρά να συνοδεύεται από µια νότα αισιοδοξίας ότι τα πράγµατα θα πάνε καλύτερα
Πώς προκύπτει αυτό; Πρώτα πρώτα από το γεγονός ότι η οικονοµική κρίση, σε συνδυασµό µε την έλλειψη ρευστότητας, τη µείωση των κοινοτικών ενισχύσεων και τον περιορισµό της κρατικής παρέµβασης, έχει µετατοπίσει το ενδιαφέρον των γνήσιων συντελεστών της αγροτικής παραγωγής προς την πραγµατική αγορά. Όλο και περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των αγροτικών εκµεταλλεύσεων διαµορφώνεται από προϊόντα µε ζωηρή ζήτηση από την αγορά
Την ίδια στιγµή, µεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προσπάθειες στον τοµέα της συσκευασίας και τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων, της δηµιουργίας ετικέτας και της συστηµατικής διασύνδεσης µε τις αλυσίδες λιανικής στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσµο. Υπάρχουν πολλά παραδείγµατα που δείχνουν ότι οι γεωπόνοι (ιδιώτες προς το παρόν) έχουν πιάσει δουλειά στο χωράφι, αναζητώντας ψαγµένες λύσεις στο πολλαπλασιαστικό υλικό και τηρώντας πιστά το µοντέλο της ολοκληρωµένης διαχείρισης
Τα σχήµατα συµβολαιακής γεωργίας, που φυτρώνουν σαν τα µανιτάρια σε όλο το εύρος της αγροτικής Ελλάδας, σε πολλές περιπτώσεις δείχνουν να ενηλικιώνονται και να κινούνται πέραν της απλής συνεργασίας για την άντληση χρηµατοδότησης. Τράπεζες και µεταποιητικές επιχειρήσεις σιγοντάρουν τους αγρότες στην τήρηση προδιαγραφών στην παραγωγή, κάτι που διευκολύνει το χτίσιµο υπεραξίας στα προϊόντα και προϋποθέσεων καλύτερης πρόσβασης στην αγορά.
Η ιδιωτική οικονοµία βρίσκει το δρόµο της. Αυτό που χρειάζεται είναι λιγότερο κράτος! Λιγότερες παλινωδίες στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, σαφέστερο θεσµικό πλαίσιο σε ότι αφορά στις χρήσεις γης, αποκατάσταση των αδικιών που µεταφέρουν τα ιστορικά δικαιώµατα και διευκολύνσεις στην αναζήτηση της σύγχρονης τεχνολογίας.      
Agrenda
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία