BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Οι τάσεις της ΚΑΠ μετά το 2020 στην ημερίδα της ΕΤΑΓΡΟ στην AGROTICA

Οι εξελίξεις της Αγροτικής Πολιτικής στις χώρες του ΟΟΣΑ παρουσιάστηκαν στην ημερίδα της ΕΤΑΓΡΟ (Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας) με θέμα «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Εξέλιξη – Προκλήσεις – Προοπτικές» στο πλαίσιο της AGROTICA 2016.

Επιστημονική ημερίδα της ΕΤΑΓΡΟ στην Agrotica

2
0

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΓΡΟ, «η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΤΑΓΡΟ, που θα διοργανωθεί στον Βόλο στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2016. Στην κατάμεστη αίθουσα της  HELEXPO (που ήταν συνδιοργανωτής) την Ημερίδα παρακολούθησαν πάνω από 150 άτομα, προερχόμενα από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και αγροτικό χώρο.

Κατά την πρώτη θεματική ενότητα Ο Δρ Δημήτρης Διακοσάββας, Οικονομολόγος στη Διεύθυνση Εμπορίου και Γεωργίας του ΟΟΣΑ, παρουσίασε τις εξελίξεις της Αγροτικής Πολιτικής στις Χώρες του ΟΟΣΑ. Στη συνέχεια ο Δρ Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσίασε τις τάσεις και τους προσανατολισμούς της ΚΑΠ μετά το 2020 και πώς αυτές επηρεάζονται από τις νέες τάσεις των αγορών και τις νέες δράσεις κλιματικής αλλαγής.

Κατά την δεύτερη θεματική ενότητα ο Δρ Κωνσταντίνος Καραντινινής, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γεωπονικών Σπουδών της Σουηδίας έκανε εισήγηση με αντικείμενο τη θεσμική αναδιάρθρωση της Ελληνικής Γεωργίας. Ο Δρ  Κωνσταντίνος Μάττας, καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ανέλυσε τη σχέση της ΚΑΠ με την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας και των τροφίμων. Ο Δρ Κωνσταντίνος Τσιμπούκας, καθηγητής στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών ανέλυσε τη σχέση της ΚΑΠ με την καινοτομία και τέλος ο Δρ Γεώργιος Βλάχος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Γεωπονικού Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος WWF Hellas ανέλυσε τη σχέση της ΚΑΠ με το περιβάλλον.

Ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «ΚΑΠ και Εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του κλάδου των τροφίμων», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της ΕΕ, και του επιχειρηματικού κόσμου. Αναλυτικότερα συμμετείχαν οι:

• Τάσος Χανιώτης, Director, Directorate E. Economic Analysis, Perspectives and Evaluations; Communication, DG for Agriculture and Rural Development, European Commission

• Χαράλαμπος Κασίμης, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

•  Σωτήριος Κουτσομήτρος, Προϊστάμενος Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

• Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης

• Μάκης Μαυρίδης, Αμπελουργός και Πρόεδρος του Δ.Σ., Κτήμα ΑΛΦΑ

•  Κωνσταντίνος Καστρινάκης, Αντιπρόεδρος ΔΣ & CEO, KANTOR GROUP

• Αναστάσιος Τσιάρας, Δ/ντής Παραγωγής, ΘΕΣΓΑΛ

Όλες οι εισηγήσεις θα αναρτηθούν στο site της ΕΤΑΓΡΟ www.etagro.gr όπως επίσης και λεπτομέρειες για το επικείμενο πανελλήνιο συνέδριο. 

Το ΔΣ της ΕΤΑΓΡΟ ευχαριστεί όσες και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Ημερίδα, τους προσκεκλημένους ομιλητές, την συνδιοργανώτρια Helexpo, καθώς  και την εταιρεία REKOR Γεωργικά Μηχανήματα Αφοι Δεβετζόγλου για τη χορηγία της εκδήλωσης».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία